
Renovarea si amenajarea bailor trebuie sa se faca pe baza unui plan bine pus la punct cu atentie sporita atat pe functionalitate, cat si pe design. Sfaturile in legatura cu amenajarea bailor sunt folositoare atunci cand te ocupi de totul de la zero si este si prima oara cand desfasori o astfel de activitate. Atunci cand ai cateva directii si idei de baza, amenajarea se va face mai usor, mai rapid si mai corect.
Baia este de multe ori cea mai mica incapere din orice casa, insa functionalitatea acestui spatiu este de foarte mare importanta. O baie care arata bine si unde iti desfasori activitatile eficient poate cu siguranta sa iti creasca calitatea vietii si gradul de confort din propria casa sau locuinta.
Daca stai la casa, se prea poate ca baia sa fie una mai mare, deci mai permisiva din multe puncte de vedere. In schimb, intr-un apartament spatiul pe care il ai la dispozitie este mai limitat, asa ca amenajarea trebuie facuta intr-o maniera inteligenta.
Pentru a incepe o amenajare de succes a baii, ti-am pregatit cateva sfaturi si informatii foarte utile pentru a porni activitatea de renovare cu succes a baii tale.
Top idei amenajare baie apartament
1. Lista lucrurilor pe care vrei sa le schimbi
Uneori vrei sa amenajezi sau sa redecorezi baia doar pentru ca iti doresti un alt stil, insa chiar si in acest caz, este util sa faci o lista cu ceea ce ai dori sa schimbi pentru a-ti fi mult mai usor sa stii ce sa ceri in magazine sau chiar firmelor specializate si sa te misti eficient.
2. Realizarea unui plan
Daca ai reusit sa stabilesti acele modificari pe care vrei sa le aduci, va trebui sa creezi un plan ca la carte si sa il urmezi cu exactitate. Acest lucru te va ajuta sa castigi timp si sa trasezi bunul mers si eficient al lucrurilor. Aici vei tine cont de elementele baii precum dusuri, vase wc, lavoar, dulapuri si le vei stabili prioritatea astfel incat utilizarea fiecarui element sa nu fie incomodata de prezenta altuita. Baia trebuie sa fie tot atat de confortabila si eficienta pe cat doresti sa te bucuri cu adevarat de timpul petrecut in aceasta incapere.
3. Alegerea tuturor obiectelor si materialelor necesare
Inainte sa te gandesti la gresie si faianta trebuie sa alegi principalele vase sanitare si sa te hotarasti unde sa le amplasezi. Odata ce elementele sanitare (vase wc, cabina de dus, cada, lavoar etc.) sunt amplasate si conectate la sistemul de conducte (sau cel putin cunosti foarte bine locul si dimensiunile fiecaruia), poti incepe fara probleme finisarea cu gresie si faianta.
4. Design minimalist
Cu toate ca baia este un spatiu functional, este important sa alegi un design care te va face sa te simti bine. Culorile si liniile simple sunt cele mai de efect si pot fi cu usurinta completate de baterii moderne pentru toate vasele sanitare. Foloseste-te de oglinzi pentru a crea impresia unui spatiu mai mare si mai luminos.
5. Spatiu de stocare
Este foarte important sa nu uiti de spatiile si accesoriile de stocare. In acest sens vei avea nevoie de dulapuri sau cabinete, suporturi de hartie, suporturi de prosoape, rafturi si asa mai departe. Important este ca fiecare prospop, rola de hartie sau produs de igiena sa isi aiba locul si sa nu stea pe margine lavoarului, pe cada sau chiar pe jos.