cel mai mare magazin online de obiecte sanitare

Info Center

Chiuvete Bucatarie si Accesorii

Cum sa alegi chiuveta pentru bucatarie

Bucataria este piesa de rezistenta a oricarei locuinte. De aceea, e important ca toate componentele sale, de la mobilier, la chiuveta de bucatarie sa aiba o calitate superioara si un design unitar. Rezistenta este un aspect important, mai ales atunci cand vorbim despre chiuvete de bucatarie si baterii si totodata un criteriu esential inclusiv pentru alegerea blatului.

E important ca, atunci cand amenajezi bucataria, sa ai acces la o gama variata de produse, care sa completeze perfect stilul de amenajare pe care l-ai ales pentru aceasta incapere. Iata cateva criterii de care sa tii cont, indiferent daca optezi pentru un design traditional sau pentru unul modern:

Forma chiuvetei

Forma chiuvetei este importanta atat din punct de vedere vizual, cat si din perspectiva practica. Tine cont de spatiul disponibil si de caracteristicile mobilierului ales, pentru a face cea mai buna alegere. O chiuveta patrata sau una dreptunghiulara pot fi perfecte pentru un blat ingust, dar, poate, nu foarte confortabile cand vine vorba de spalarea vaselor de dimensiuni mari. O chiuveta rotunda de bucatarie, pe de alta parte, e mai spatioasa si mai usor de folosit, insa, necesita un spatiu mai extins.

Dimensiunea chiuvetei de bucatarie

Regula, in aceasta privinta, este sa respecti dimensiunile mobilierului. Avantajul iti apartine atunci cand acestea nu te limiteaza si iti permit, de exemplu, sa optezi pentru o chiuveta dubla. Astfel, vei putea sapuni vasele intr-una din cuve, pentru a le clati in cealalta. Confortul este net superior, in aceasta situatie.

Materialul

Texturile din bucatarie trebuie sa se potriveasca sau sa se completeze, pentru ca aspectul general sa fie unul unitar si corect din punct de vedere estetic. Una dintre optiuni este sa optezi pentru materiale naturale - de exemplu, un mobilier din lemn poate fi cu adevarat flatat de o chiuveta de granit (compozit) pentru bucatarie insa acelasi produs nu se va potrivi alaturi de un mobilier futurist.

Ia in calcul si usurinta de intretinere a materialului, mai ales daca petreci mult timp in bucatarie gatind si spaland vase. In timp ce o chiuveta din piatra naturala poate fi pretentioasa in privinta detergentilor folositi si se poate matui atunci cand este utilizata intens. In astfel de situatii si cu atat mai mult cu cat stilul amenajarii bucatariei este unul modern, o chiuveta din inox este alegerea cea mai potrivita.

Culoarea

In ceea ce priveste culoarea, optiunile sunt foarte variate. De la inox lucios sau matuit - atat de practice si potrivite interioarelor moderne, la granit sau fragranite in diverse nuante, ai la dispozitie o gama larga din care sa alegi.

Tine cont de cromatica mobilierului si de stilul amenajarii, inainte de a lua decizia de cumparare. De exemplu, intr-o bucatarie clasica, in culori pamantii, poti opta pentru o nuanta calda de bej. Daca ai ales designul industrial si accentele negre definesc aceasta incapere, o chiuveta de bucatarie neagra este alegerea sigura.

Cum alegi accesoriile pentru chiuveta de bucatarie

In ceea ce priveste alegerea accesoriilor, cuvantul de baza este "unitatea". Opteaza pentru nuante si texturi similare atunci cand alegi bateriile pentru chiuveta din bucatarie si nu face rabat la calitate. Acesta este primul criteriu pe care trebuie sa il ai in minte, indiferent daca alegi sa vizitezi un showroom sau sa plasezi o comanda la un magazin online de obiecte sanitare.

Montarea chiuvetei

Atunci cand sunt trase racordurile la apa si chiuveta a fost aleasa tocmai in functie de caracteristicile si dimensiunile mobilierului, montajul poate fi realizat chiar si de catre un neprofesionist. Cu toate astea, serviciile unui specialist isi vor spune cuvantul prin detalii vizibile, precum precizia, dar si prin longevitatea lucrarii. Apeleaza la serviciile unui instalator pentru a te asigura ca totul este in regula sau alege sa faci achizitia dintr-un magazin care ofera si servicii de montaj, asa cum este German Quality.