cel mai mare magazin online de obiecte sanitare

Info Center

Baterii de baie

Baterii de baie

Descriere:

In categoria 'Baterii de baie' gasiti urmatoarele game de produse: baterii de lavoar, baterii de cada si dus, baterii de bideu, baterii speciale si corpuri incastrate.

In functie de tipul de montaj al acestora, se disting mai multe categorii:

  • montaj clasic, pe lavoar
  • montaj pe blat sau pe mobilier (baza de lavoar)
  • montaj pe perete: acest tip de baterie necesita montajul in perete al unui corp incastrat

  Materialul cel mai des utilizat este aliajul din cupru. Finisajul standard este cromul. Acest material se curata si se intretine extrem de bine, fiind in general foarte rezistent la substante corozive si agenti chimici. Se folosesc deasemenea finisaje din inox, nichel sau metale pretioase de tipul aurului.

  Ca si functionalitate, bateriile se impart in:

  • baterii cu comanda dubla: cu robineti separati pentru apa calda si rece
  • baterii mono comanda: cu un singur levier de actionare prin care se regleaza atat mixajul temperaturii apei cat si debitul
  • baterii speciale: la care curgerea apei se realizeaza prin actionarea unui senzor cu infrarosu sau al unui temporizator mecanic

  Bateriile de calitate includ tehnologii de reducere a consumului, a zgomotului sau de retinere a micro impuritatilor

  O baie frumoasa este o incapere unde designul trebuie sa fie in armonie cu functionalitatea. Din acest punct de vedere, specialistii sunt de parere ca prin baterii de baie corespunzatoare putem crea puntea dintre un aspect armonios si utilitate.

  Aceste baterii de baie sunt impartite in mai multe categorii: baterii de dus , baterii lavoar, baterii cada si baterii de bideu.

  In functie de bugetul tau, poti alege aceste obiecte sanitare sa ia forma unui robinet baie estetic, cu un stil interesant, asa cum este designul retro sau cel modern. Lasa-ti imaginatia sa aleaga pentru tine si gandeste-te ca un simplu robinet baie asimilat unei baterii baie retro poate sa imbunatateasca cu mult aspectul acestei incaperi.

  Daca esti un om pe care igiena il preocupa in mod deosebit, trebuie sa iei in considerare ca exista niste baterii lavoar care se activeaza prin senzori, astfel ca nu e nevoie sa atingi nimic.

  O baie poate fi una luxoasa indiferent de marimea ei. Pentru o baie mica, poti alege niste baterii baie pe masura potrivita pentru a nu o incarca prea mult, iar daca vorbim de o  baie extinsa, exista si accesorii de dimensiuni mari care pot aduce un plus de grandoare.

  Aici pe site vei gasi tot ceea ce iti doresti, de la baterii baie retro pana la baterii moderne, baterii cu senzor sau cu temporizator si asta pentru ca suntem atenti sa-ti punem la dispozitie o gama variata de astfel de accesorii de cea mai inalta calitate.

  Cum alegi bateria de baie potrivită?

  Bateria de baie este un obiect sanitar pe care trebuie să îl alegi în funcție de confortul pe care îl garantează, dar și de aspect. Este necesar să ții cont de montaj, funcții, formă, precum și de materialul de fabricație.

  Care sunt tipurile de montaj și funcționalitățile bateriilor de baie?

  Modelele de baterii pentru baie pe care le găsești la GQS sunt de două feluri. Poți alege o baterie cu montaj pe blat sau pe lavoar, respectiv cu montaj pe perete. Prima variantă presupune instalarea bateriei direct pe mobilierul de baie sau pe chiuvetă. Aceasta este o opțiune populară pentru bateriile cu montaj central, unde ambele manete sunt plasate pe partea de sus a chiuvetei. Al doilea tip de robinet de baie se instalează în perete, deasupra chiuvetei, aceasta fiind de preferat pentru bateriile cu montaj lateral, unde manetele sunt plasate pe fiecare parte a robinetului.

  Iar în ceea ce privește funcționalitățile, există mai multe opțiuni disponibile, inclusiv:

  • Baterii cu manete separate: acestea au două manete separate pentru apă caldă și rece.
  • Baterii cu manete combinate: au o singură manetă care controlează temperatura și debitul apei.
  • Baterii cu senzor: sunt echipate cu un senzor care detectează prezența mâinilor și activează apa automat.
  • Baterii cu termostat: au un termostat care reglează temperatura apei și previne fluctuațiile de temperatură.
  • Baterii cu economizor de apă: sunt concepute pentru a economisi apă și reduc consumul de energie.

  Din ce material trebuie să fie bateria de baie?

  Atunci când alegi o baterie de baie, este important să iei în considerare materialul din care este fabricată, deoarece acest lucru poate afecta durabilitatea, aspectul și prețul bateriei. Una dintre cele mai importante caracteristici ale materialului este compoziția aliajului utilizat. Bateriile de baie poti fi produse din aliaj de alamă, inox, bronz, cupru sau nichel. O baterie de alamă are preț mic și este rezistentă la coroziune, în vreme ce varianta din inox face față uzurii și are un design elegant. Bateriile din bronz și cupru se montează în băile luxoase, în vreme ce variantele din nichel oferă un finisaj lucios, elegant și sunt rezistente la coroziune.

  Ce forme poate avea bateria de baie?

  Bateriile de baie pot avea formă rotunjită sau cu linii drepte. Alege varianta potrivită pentru stilul decorativ abordat în baia ta și comand-o online, de la GQS! Îți punem la dispoziție o echipă de consiliere profesionistă.