cel mai mare magazin online de obiecte sanitare

Info Center

Cabine cu usi pliante

Daca ai decis ca vrei sa instalezi o cabina de dus in procesul de amenajare a baii, alaturi de alte obiecte sanitare noi, atunci trebuie sa stii ca felul in care se deschide cabina de dus este la fel de important ca alegerea tipului de cabine de dus sau de baterii de dus. Din acest punct de vedere, ai la dispozitie trei optiuni: cabine de dus cu usi batante, cabine de dus cu usi glisante sau culisante si cabine de dus cu usi pliante.

Usile batante reprezinta varianta clasica fata de celelalte variante, fiind inca mai populare, insa trebuie sa fiti atent sa le asigurati suficient spatiu pentru a se deschide, fara a lovi alte obiecte sanitare din baie. Daca nu, puteti avea dificultati in a le folosi. Asadar, ar trebui sa aveti o baie mai generoasa. Cele glisante ocupa mai putin spatiu si protejeaza mai bine exteriorul de scurgerea apei si de pericolul de alunecare.

Deschiderea pliabila, in schimb, este eficienta din punct de vedere al utilizarii si este o alegere potrivita pentru o baie de dimensiuni reduse. Usile pliante au la baza un set de panouri care se deschid si se inchid ca un acordeon si nu ocupa din spatiul incaperii atunci cand sunt lasate deschise. Poti sa instalezi si o cabina de dus fara usi, de tipul de walk-in, insa in acest caz trebuie sa te asiguri ca apa nu va depasi suprafata cabinei si se va infiltra in pardoseala.