cel mai mare magazin online de obiecte sanitare

Info Center

Calorifere (radiatoare) Baie

Cum alegi un calorifer pentru baie

Un calorifer (radiator) reprezinta nu doar un element functional pentru o casa, ci si unul decorativ. Deoarece dimensiunea acestora este semnficativa fiind un obiect vizibil in cadrul locuintei, trebuie intotdeauna sa tineti cont nu doar de parametri functionali ai acestuia (putere de incalzire, tip de material, sursa de alimentare cu energie, etc), dar si de forma si designul acestuia.

Anumite calorifere sunt specifice unor incaperi avand o functionalitate dedicata. Caloriferele din otel sau aluminiu de tip panou pot fi de tip 11, 22 sau 33, aceasta semnificand numarul de elemente radiante montate in paralel din interiorul radaitorului.

In mod uzual se folosesc pentru camerele de zi ale casei.

Avantajele unui calorifer portprosop

Aceste tipuri de calorifere de baie au un specific functional dupa cum o spune si numele, acela de a putea fi folosite pe post de suport pentru prosopul de baie.

In plus, fiind construite sub forma unor grile de tuburi paralele din aluminiu, se pot atarna mai multe prosoape pe acelasi radiator.

Un alt avantaj evident este acela ca prosoapele se vor usca mai repede si vor fi in permanenta calde, cel putin in perioadele friguroase cand caloriferele functioneaza

Un alt avantaj il constituie faptul ca pot fi montate la inaltimi mai mari, de exemplu la nivelul lavoarului, pot avea inaltimi atipice si nu in ultimul rand, fiind produse in diverse variante de culori (negru, alb, auriu, etc) constituie un elemnt de decor perfect pentru baie

Modele de calorifere electrice

Aceste tipuri de calorifere (radiatoare) au devenit foarte la moda in ultima perioada, odata cu cresterea preferintei anumitor clienti de a renunta la incalzirea pe gaz in favoarea celei electrice.

Caloriferele electrice pot fi similare ca si forma cu cele clasice din otel sau aluminiu sau ca radiatoarele portprosop, dar cu alimentare electrica.

Marele lor avantaj este ca pot fi montate usor fara a mai fi necesara refacerea instalatiilor de incalzire

Tipuri de calorifere decorative

Aici lista poate fi nesfarsita. De la calorifere decorative clasice dar cu finisaje speciale, la calorifere care imita alte piese de mobilier sau care sunt create in asa fel incat sa nu dea senzatia de produs tehnic, destinat incalzirii

De regula, aceste radiatoare sunt adevarate opere de design, se pot face de multe ori manual, avand forme absolut speciale, de unde si diferenta de pret fata de caloriferele de baie normale