cel mai mare magazin online de obiecte sanitare

Info Center

Rigole de dus

Viitorul bailor este reprezentat de cabine de dus minimaliste, de cazi de baie freestanding si de obiecte sanitare care dispun de tehnologii care permit atat ecomisirea apei, dar si o experienta excelenta de fiecare data cand intram in baie.

Cabinele de dus cat mai simple sau dusurile de tip walk-in sunt tot mai populare, pentru ca aduc o nota de modernitate oricarei bai si in acelasi timp sunt comod de utilizat. Un dus cu rigola realizat perfect va fi o incantare de folosit, pentru ca apa se va scurge singura si nu va trebui sa faceti nimic pentru a-l curata. Iar experienta de a face dus si a simti pardoseala incalzita de apa este unica.

Puteti alege rigole de dus realizate din diferite materiale, in functie de preferintele dumneavoastra si de ceea ce aveti nevoie in baie. Daca doriti puteti chiar si sa alegeti o rigola de dus cu iluminare, pentru ca experienta dusului sa fie diferita fata de tot ce ati incercat pana acum.

Bineinteles ca puteti opta pentru o rigola dus din: ABS, inox, metal, polipropilena, Inox/Sticla, ABS/Inox, in functie de caracteristicile baii dumneavoastra si de dusul ce urmeaza a fi montat.

In aceasta categorie veti gasi atat rigole de dus fainatabile, dar si nefaiantabile.

Rigolă de duș sau gură de scurgere? Ce să aleg?

Rigola și gura de scurgere sunt sisteme de colectare a apei rezultate în urma băilor și dușurilor. Rigola se instalează la nivel cu pardoseala cabinei, fiind alternativa minimalistă și confortabilă. Rigola poate avea dimensiuni de la 20, până la 160 cm, în vreme ce gura de scurgere este mai compactă și are lățime între 10 și 20 cm. Gura de scurgere este varianta cu preț mai mic și reprezintă soluția optimă pentru cabinele cu suprafață restrânsă. Rigola se adaptează foarte bine și cabinelor de duș de dimensiuni mari.

Când alegi o rigolă duș?

Este recomandat să alegi o rigolă atunci când vrei să obții o cabină de duș cu aspect elegant. Rigolele sunt deosebit de versatile și pot fi instalate în foarte multe situații. Această opțiune este potrivită în cazul cabinelor de duș de dimensiuni extinse, inclusiv cele cu multiple capete de duș. GQS îți oferă modele de rigole într-o gamă foarte variată de dimensiuni, astfel că ai certitudinea că aici vei găsi soluția potrivită pentru cabina ta.

Există vreo diferență între o rigolă duș și un șanț de scurgere tradițional și care ar fi avantajele sau dezavantajele fiecăruia

Există o serie de diferențe între cele două alternative. Rigola necesită o înălțime de podea mai ridicată, în vederea instalării canalului. Șanțul de scurgere clasic se poate instala direct pe podeaua existentă. În același timp, rigola este ușor de curățat și are capacitatea de a colecta rapid o cantitate mult mai mare de apă. Rigolele de duș se pot instala atât în podea, cât și în peretele din spatele zonei de duș. Comandă o rigolă de la GQS și poți solicita și serviciile de montaj oferite de către experții noștri în Ilfov și București!