Amenajarea unei bai de familie necesita o planificare atenta pentru a te asigura ca aceasta satisface nevoile diverse ale tuturor membrilor familiei, de la copii mici la adulti si persoane varstnice. Acest ghid te va ajuta in procesul de creare a unei bai de familie functionale, elegante si primitoare, care sa favorizeze confortul, siguranta si armonia.

Evalueaza spatiul si configuratia baii

Incepe prin a evalua spatiul disponibil si prin a analiza aspectul (configuratia) baii. Masoara dimensiunile incaperii, luand in considerare usile, ferestrele si orice elemente structurale. Apoi poti decide care va fi locul amplasarii obiectelor principale din baie, cum ar fi cada, cabina de dus, vasul WC si lavoarul. 

O amenajare bine gandita ar trebui sa favorizeze miscarea eficienta in interiorul spatiului si sa ofere intimitate atunci cand este nevoie. Asigura-te ca exista suficient spatiu liber pentru o deplasare confortabila intre obiectele sanitare si ca usile pot fi deschise si inchise fara obstructii. 

Asigura-te ca obtii cea mai buna aranjare pentru a maximiza spatiul si functionalitatea. 

Alege obiecte sanitare si piese de mobilier functionale 

Intr-o baie de familie, selectarea celor mai bune obiecte sanitare si piese de mobilier este esentiala pentru a satisface nevoile diverse ale tuturor membrilor familiei. 

Un masca de lavoar dotata cu un lavoar dublu sau cu doua lavoare separate se evidentiaza ca o alegere de top. Aceasta ofera zone de spalare separate, permitand mai multor membri ai familiei sa foloseasca spatiul simultan in timpul diminetilor aglomerate. Acest lucru nu numai ca promoveaza eficienta, dar reduce si micile „conflicte” legate de timpul petrecut in baie. 

 

Set mobilier baie dublu (masca si lavoar 120 cm) Roca Victoria-N Unik 117x46xH56 cm, alb lucios - GQS German Quality

 

Cauta dulapuri pentru baie cu spatii de depozitare ample pentru a pastra articolele de toaleta, prosoapele si alte elemente esentiale organizate. Un lavoar din material durabil, cum ar fi ceramica sau compozitul, poate rezista la uzura utilizarii zilnice, ramanand in acelasi timp usor de curatat. 

O alta idee excelenta pentru o baie de familie este o combinatie de cada si dus. Aceasta varianta versatila se adreseaza atat copiilor, cat si adultilor. Copiii mici se pot bucura de bai in cada, in timp ce adultii pot folosi sistemul de dus pentru rutine mai rapide. Pentru aceasta combinatie ai nevoie si de un paravan de cada. 

 

Cada baie dreptunghiulara Ravak Chrome acril 170x75 cm - GQS German Quality 

In ceea ce priveste vasul WC poti alege orice model care se potriveste cu restul obiectelor sanitare. Important este sa fie un model de calitate, care sa reziste uzurii zilnice si intense (specifice unei familii numeroase). Consulta exemple de vase wc moderne din portofoliul nostru si alege varianta potrivita necesitatilor tale. 

 

Set Vas WC pe pardoseala cu spalare electrica, rezervor integrat si capac soft close Roca Meridian 40x60 cm evacuare orizontala - GQS German Quality

Siguranta este importanta! 

Optimizarea sigurantei intr-o baie de familie este de o importanta mare, in special atunci cand se raspunde nevoilor copiilor, adultilor si eventualilor membri in varsta ai familiei. Incepe prin a instala gresie cu grad antiderapare ridicat pentru a preveni accidentele, mai ales in conditii de umiditate. Modelele de gresie Marazzi disponibile pe site-ul nostru sunt variate din punct de vedere al design-ului si de o calitate superioara. 

Amplasarea barelor de sustinere in apropierea cazii de baie, a cabinei de dus si a vasului WC poate imbunatati semnificativ stabilitatea si sprijinul, in special pentru persoanele cu mobilitate redusa.

Nu uita ca exista baterii cu termostat atat pentru cada, cat si pentru dus. Acestea, nu numai ca sunt mai economice decat cele clasice (consumand mai putina apa pana la mixarea dorita) si mai comode (apa este deja pregatita la temperatura care iti place!) ci sunt foarte sigure, prevenind orice fel de accidentare prin arsuri datorate contactului ocazional nedorit cu apa extrem de fierbinte!

In crearea unei bai de familie, combinatia dintre functionalitate, siguranta si stil este primordiala. Luand in considerare nevoile fiecarui membru al familiei si integrand obiecte sanitare versatile, vei crea un spatiu care se adreseaza diverselor rutine zilnice de ingrijire!