cel mai mare magazin online de obiecte sanitare

Info Center

Baterii Lavoar

 

Despre Baterii pentru Lavoar

O baie frumoasa este compusa din obiecte sanitare de bun gust, asa ca, daca tii la igiena ta corporala, dar si la un stil de viata sanatos, din baia ta nu ar trebuie sa lipseasca un lavoar de calitate.

Lavoarul cu montaj pe blat sau pe o masca tip dulap este asemanator cu un vas sau un castron mai mare si mai adanc, fiind o alternativa mai rafinata la chiuvetele clasice. Cand te decizi sa-ti dotezi baia cu asa ceva, nu uita ca si bateria pentru lavoar e importanta, avand in vedere ca o vei folosi frecvent, iar daca faci rabat de la calitate, poti avea surprize neplacute.

 

Baterii chiuveta sau baterii lavoar inseamna cam acelasi lucru, asa ca, atunci cand mergi la shopping, intra cu incredere la categoria baterii lavoare, din raionul cu baterii de baie. Mare parte din baterii lavoar baie sunt confectionate din inox sau alama sanitara, iar in ultimii ani sunt foarte cool baterii de lavoar negre sau baterii chiuveta aurii. Specialistii recomanda baterii lavoar baie cu perlator si pastila ceramica pentru o viata mai lunga a bateriei.

 

Sunt mai multe tipuri de baterii de lavoar – cu monocomanda (prevazute cu un singur maner, care face mai simpla reglarea temperaturii) sau cu dublacomanda (are doi robineti, facand reglarea temperaturii ceva mai dificila insa oferind un aspect clasic pe care multi il apreciaza), baterie lavoar perete, baterie lavoar inalta etc.

Daca baia are un aspect modern si minimalist, ar merge o baterie de lavoar cromata, simpla, cu montaj pe blat, iar daca doresti sa-i pastrezi un look clasic, poti face o combinatie intre baterie lavoar perete si baterie lavoar inalta. Avand aspectele acestea in minte, iti va fi mai usor sa te orientezi cand vezi ajunge la raftul de baterii de chiuveta sau baterii de lavoare.

Foarte asemenataore ca si functiune cu bateriile de lavoar sunt si produsele de tip baterie/baterii chiuveta bucatarie. Diferenta importanta este legata de inaltimea mai mare a acestoa care face mai usoara spalarea obiectelor mari in cuva chiuvetei.

Ce tipuri de baterii pentru lavoar sunt disponibile pe GSQ?

Pe GQS găsești peste 2000 de modele de baterii lavoar și accesorii de o calitate superioară, de la furnizori precum Bruma, Casa Blanca, Grohe, Hansgrohe, Kludi, Nobili, Roca, Ravak, Deante, Casablanca sau Ideal Standard. Printre modelele disponibile, vei găsi baterii cu design modern, dar și retro, astfel încât să se potrivească perfect cu stilul ales pentru baia ta și cu celelalte obiecte sanitare. Bateriile pentru lavoar sunt pe mai multe categorii și anume baterii lavoar pe blat, baterii lavoar freestanding, pe perete sau cu montaj încastrat. Mai mult, poți alege din cele două modele de baterii cu termostat sau cele clasice.

Ce dimensiuni ar trebui să aibă o baterie pentru lavoar și cum se alege cea potrivită?

Dimensiunile standard pentru o baterie baie lavoar depind de dimensiunea și designul lavoarului, dar și de preferințele personale ale utilizatorului. În general, se recomandă o baterie cu o înălțime cuprinsă între 10 - 15 cm, o lungime a pipei de aproximativ 10 - 15 cm și o înălțime a duzei de aproximativ 8 - 10 cm. Aceste dimensiuni ar trebui să asigure o funcționare confortabilă și eficientă a bateriei. În plus, este important să iei în considerare și alte caracteristici, cum ar fi tipul de jet, aerisit sau neaerisit, designul și stilul bateriei, precum și materialele din care este fabricată. De asemenea, trebuie să fii atent ca bateria să fie compatibilă cu tipul de lavoar și cu tipul de instalare.

Cum se instalează o baterie pentru lavoar?

O baterie pentru lavoar se instalează rapid în funcție de modelul ales. Modelele de baterii lavoar diferă, iar în funcție de acest lucru putem determina și modul de instalare. Citește cu atenție instrucțiunile de instalare pe care le găsești în cutia produsului. Trebuie doar să respecți câțiva pași simpli, pentru ca montajul să fie sigur și rezistent.