In cazul in care aveti in gand reamenajarea baii sau daca va construiti o casa si va schitati planurile, aveti de luat mai multe decizii in ceea ce priveste alegerea obiectelor sanitare si nu numai. Dar cel mai greu va este, probabil, sa alegeti intre cabina de dus si cada. Fiecare are avantajele si dezavantajele ei. Bineinteles sunt si cazuri in care poate stiti de prima data ca vreti ori cabina ori cada insa, daca sunteti nehotarati, astazi o sa va dam cateva argumente in favoarea cabinelor de dus. 

De ce sunt mai potrivite acestea? Ganditi-va ca dimineata oricum faceti dus, iar poate seara cand veniti obositi, nu aveti chef pentru baie, faceti tot un dus. Sau, daca vreti sa va revigorati pe parcursul zilei, apelati tot la un dus. Baile sunt pentru momentele de rasfat si cu precadere pentru anotimpurile reci. Asa ca daca va ganditi strict din punct de vedere practic, o cabina de dus este mai potrivita. Si sa nu uitam si de spatiu: o cabina de dus ocupa mult mai putin spatiu, asa ca daca baia este mica, va fi varianta ideala. 

Daca deja v-ati hotarat pentru o cabina de dus, trebuie sa stiti ca puteti alege intre mai multe variante. Sunt cabine de dus cu montare direct pe pardoseala, cu montare pe cadita si mai sunt si peretii ficsi pentru dus. Astazi o sa vorbim despre cabinele de dus cu montare pe pardoseala versus cabinele de dus cu montare pe cadita. 

De exemplu, cabinele de dus cu montare pe pardoseala sunt superioare din punct de vedere al esteticii, insa trebuie sa va hotarati la un astfel de model inca de dinainte sa amenajati baia. De ce? Pentru ca necesita un anumit unghi al pardoselei in zona unde va fi montata cabina, astfel incat sa se poata scurge apa. Si mai trebuie montata si o rigola. Aceste operatiuni trebuie realizate in primele faze ale amenajarii baii. 

Din punct de vedere al esteticii si al experientei dusului, o cabina cu montare pe pardoseala este superioara celei cu montare pe cadita. Una dintre cabinele de dus pe care v-o recomandam, cu montare direct pe pardoseala, este Glass Isy (IY) Cabina de dus semirotunda cu usi glisante 80x80 cm. Este o cabina de dus semirotunda, din sticla securizata, care arata foarte bine si care o sa ii confere baii un aspect modern. 

 

 

In cazul in care nu puteti monta o cabina de dus direct pe pardoseala, din diverse motive, atunci nu este nicio problema daca apelati la o cabina de dus clasica, cu montare pe cadita. Puteti alege dintre sute de modele, iar recomandarea noastra este Ideal Standard Synergy Cabina de dus cu usi glisante 90x90 cm. Este o cabina patrata, realizata din sticla securizata transparenta, cu manere cromate si care dispune de tehnologia Ideal Clean pentru o curatare mai usoara (multumita stratului anti-calcar) si de tehnologia Click&Clean ce permite demontarea usilor pentru o curatare mai usoara. 

 

 

Indiferent de tipul de cabina de dus pe care il veti alege, important este sa fiti multumiti cu alegerea voastra si aspectul baii sa fie unul deosebit!