Poate ca ai gasit apartamentul sau casa visurilor tale. Cu exceptia baii. Care e problema? E prea mica. Prea mica pentru ce? Pentru depozitarea numeroaselor obiecte pe care nu vei stii niciodata cand o sa le folosesti? Poate.

Dar daca renunti la ele si aplici anumite modificari si imbunatatiri, o baie mica poate fi cu atat mai mult mai functionala si mai practica decat una de mari dimensiuni. In definitiv, de cat spatiu poti avea nevoie ca sa faci un dus, sa folosesti toaleta si sa te speli pe maini?

Iata principalele 4 idei de amenajare pentru a castiga mai mult spatiu in baie

1. Monteaza-ti un lavoar mult mai ingust

Nu ai nevoie de foarte mult spatiu doar ca sa te speli pe maini, pe fata si pe dinti. Uneori, mai putin spatiu inseamna de fapt mai mult confort. In cazul in care vrei totusi sa ai un lavoar separat de bazinul de toaleta, poti alege unul dintre numeroasele modele de lavoare pe cel care se potriveste cel mai bine cu dimensiunile spatiului vizat.

Pentru si mai mult spatiu la nivelul pardoselii, poti cumpara un lavoar cu un mic dulapior dedesubt pentru a ascunde tevile. Nu uita: un astfel de element iti poate asigura toate functionalitatile pe care le doresti de la un astfel de produs. Tot ce trebuie sa faci este sa te concentrezi mai mult pe functionalitatile sale si nu doar pe caracteristicile sale estetice.

2. Alege obiecte sanitare inteligente

In cazul unei bai de mici dimensiuni, inteligenta obiectelor sanitare montate este definita de capacitatea lor de a ocupa cat mai putin spatiu si de a iti oferi prilejul sa beneficiezi de aceleasi functionalitati ca si cand spatiul nu ar mai fi problematic.

De exemplu, poti alege combinatia de toaleta cu bazin si lavoar. Acesta este un produs inteligent intocmai pentru ca dispune de un consum redus de apa. Un astfel de produs este atat de simplu de instalat, incat o poti face si singur folosindu-te de ghidul nostru din sectiunea de Blog.

In plus, nu doar ca economisesti spatiu si consum de apa in acelasi timp, dar nici nu pierzi nicio clipa din beneficiile celor doua produse luate separat.

3. Alege sa iti pictezi peretii sau sa ii decorezi cu un tapet special

Una dintre cele mai eficiente si bune modalitati de a masca o baie mica este de a o decora folosind un tapet ideal pentru o astfel de incapere. Tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca va rezista in contactul cu umezeala si cu aburii de la apa fierbinte.

4. Renunta la cada si castiga si mai mult spatiu cu o cabina de dus

Daca vrei sa iti definesti baia ca fiind cea mai functionala si sa castigi si mai mult spatiu, poti monta foarte usor o cabina de dus care nu doar ca iti ofera posibilitatea de a te relaxa in confortul propriei bai, dar o poti construi astfel incat sa beneficiezi de noi posibilitati de amenajare, precum dulapuri suspendate, mobilier multifunctional, etc.