Componenta practica si functionala este esentiala in privinta alegerii lavoarului ideal pentru baie. Modelul ales ar trebui sa se potriveasca cu stilul mobilierului din baie, avand in vedere diferite componente, precum cabina de dus si alte accesorii. Chiar si baia ar trebui sa aiba propriul sau echilibru stilistic. 

Recomandam regandirea baii dupa un design arhitectural modern, care sa imbine stilul minimalist cu detalii care sa iti reprezinte cel mai bine personalitatea. Pe de alta parte, modelul preferat de lavoar poate fi diferit de alte corpuri din baie, mai ales atunci cand nevoile si confortul de utilizare sunt calitati privilegiate in casa sau apartamentul tau. 

Ce este un lavoar si de ce se bucura de tot mai multa popularitate?

Lavoarul, cunoscut si sub denumirea de chiuveta, este o componenta capabila sa ofere mediului sanitar o puternica conotatie personala, emotionala, rafinata, atingand cele mai subtile caracteristici ale confortului de lux. Inainte de a cumpara un lavoar, este important sa iei in calcul orice posibila constrangere din spatiul respectiv, in special datorita pozitionarii sistemului hidraulic al lavoarului. 

In aceasta directie, iti recomandam sa urmezi sfaturile si sugestiile unui instalator pentru o analiza efectuata in profunzime. Alegerea unui lavoar ar trebui sa indeplineasca anumite valori care sa reflecte estetica, practicitatea, functionalitatea, designul, dimensiunea si forma acestuia. Toate aceste valori intrunesc alegerea ideala. 

Echilibru in proportii si un lavoar cu cele mai deosebite functii 

Dintr-o perspectiva moderna, baia este incaperea in care se petrece mai mult timp decat in trecut si nu mai este doar un loc folosit exclusiv pentru necesitatile personale. Designeri si arhitecti contemporani confera unei bai moderne un spatiu mult mai mare. Acest lucru se traduce in valori precum atractivitate, modernitate, eleganta. In anumite cazuri, sunt impuse anumite solutii stilistice clasice sau mai indraznete. Toate au rolul sa trezeasca curiozitatea si interesul. 

O componenta dintre principalii factori care contribuie la estetica baii este, fara nicio indoiala, lavoarul. Acesta este capabil sa focalizeze atentia celor care trec pragul baii. E important sa determini stilul preferat de tine. De la cel clasic la cel modern, de la cel vintage la cel extravagant. Formele, materialele si tipurile de instalatii pot varia si se pot schimba de la model la model, ceea ce duce la rezultate estetice si practice diferite. 

Diferite modele de lavoare, in functie de preferintele tale 

Geometriile moderne variaza de la cele curbate la cele patrate, pana la adevarate capodopere de design asimetric. Forma unui lavoar este dependenta de dimensiunea baii. Acest fapt este invariabil important deoarece exista lavoare de diferite dimensiuni care pot fi adaptate la bai de mici sau incaperi mai mari. Dimensiunea lavoarului trebuie sa fie proportionala cu spatiul inconjurator. 

Astfel, exista numeroase modele de lavoare care devin tot mai populare in randul celor pasionati de obiecte sanitare moderne:

  • Lavoarul cu soclu (adica piedestal sau picior/semipicior) – In pofida faptului ca este o solutie confortabila, traditionala, economica si durabila, un astfel de produs este plasat in bai de dimensiuni mici, care nu sunt utilizate frecvent. Soclul actioneaza ca suport pentru bazinul lavoarului care este asezat deasupra si ascunde conductele pentru a face impactul estetic mai placut;

  • Lavoarul incorporat – Acest tip de instalatie face legatura dintre o solutie traditionala si o solutie moderna. Lavoarul este introdus intr-un dulap corespunzator, optimizand spatiul respectiv. Faptul ca este „incoporat” inseamna ca nu exista o intrerupere clara intre suprafata orizontala superioara a mobilierului si chiuveta;

  • Lavoarul suspendat – O alegere deosebita, dar destul de obisnuita. Desi are instalatia la vedere, ofera o nota estetica creativa incaperii, in plus se pot utiliza sifoane estetice - cu un puternic impact vizual. Instaland acest tip de lavoar iti permiti sa lasi spatiul de jos cat mai liber pentru a fi curatat in mod regulat si foarte usor. Un astfel de produs este fixat direct in perete;

  • Lavoar pe blat – Considerata expresia maxima a modernismului in universul lavoarelor. Acesta este literalmente asezat deasupra unui raft, asigurand un stil atipic, dar foarte confortabil utilizarii zilnice. Dimensiunile generale ale unui astfel de produs sunt mai mari, deoarece suprafata adiacenta nu poate fi intotdeauna exploatata in cel mai bun mod si necesita o curatare mai amanuntita decat in cazul unui model incorporat. 

GermanQuality.ro – Cel mai mare magazin online de obiecte sanitare 

Colectia de lavoare de GermanQuality.ro impune stiluri unice, versatile in forme si dimensiuni, oferind clientilor sai intotdeauna avantajul unui aspect atragator capabil sa depaseasca limitele care in trecut erau considerate atipice, in cazul unor astfel de produse. Printre cele mai deosebite materiale, ceramica este cel mai popular in productia de lavoare, deoarece combina perfect rezistenta cu stilul deosebit si durabilitatea.

Alegerea unui lavoar implica luarea in considerare a mai multor modele de chiuvete de baie. Iti recomandam sa fii atent la detalii, de la variabilele structurale si pana la pozitionarea conductelor de apa si a canalelor de scurgere. Dincolo de o astfel de evaluare, este prudent din partea ta sa iei in considere factori precum: functionalitate, stil si spatiu. Speram ca acest articol te-a ajutat sa gasesti un lavoar ideal pentru baia ta, fie pentru noua ta casa, fie pentru noul plan de remodelare a baii din apartament.