Daca ai peste 20 de ani, cu siguranta stii cum arata o cada veche, din fonta. Aceste tipuri de cazi de baie se mai gasesc si astazi in casele oamenilor, in special la bloc. Au avantajul de a fi fiabile si de a rezista zeci de ani fara schimbari majore. Singurele probleme ce ar putea aparea sunt cele legate de culoare (se pot decolora sau din contra, colora foarte puternic in timp, aparand pete inestetice) si, bineinteles, micile crapaturi. Acestea apar in special daca sunt schimbari bruste de temperatura, pe timp indelungat (nu te gandi ca sunt la fel de fragile ca un pahar de exemplu) sau daca vei agresa suprafata cu produse de curatat mult prea dure. Micile crapaturi pot evolua in timp si cu siguranta vor arata extrem de inestetic. De aceea, multe persoane opteaza pentru curatarea cazilor din fonta de catre profesionisti si aplicarea unui strat nou de email. 

 

Insa, pe cat sunt de trainice aceste cazi din fonta, au si dezavantaje, iar cel mai mare este faptul ca nu retin caldura apei. Astfel, daca vrei sa te bucuri de o baie fierbinte mai mult timp, cu siguranta va trebui sa adaugi la cateva minute apa fierbinte. Si trebuie sa recunoastem ca nu este chiar cel mai placut mod de a-ti petrece o seara relaxanta, avand grija ca apa sa aiba in permanenta o temperatura constanta. 

 

Asa ca, daca esti mare amator de bai lungi, fierbinti, cu saruri minerale sau cu spuma, cel mai simplu este sa alegi o cada din acril. Acestea au inceput sa fie din ce in ce mai populare in ultimii ani si pe buna dreptate. In primul rand, au avantajul de a putea fi turnate in orice forma. Daca iti doresti o cada in forma de inima de exemplu, poti comanda o astfel de cada. Sunt pe piata tot felul de cazi in diferite forme, asa ca ai de unde alege. 

 

Apoi, cazile din acril sunt destul de usoare, astfel incat vor putea fi montate mai repede si sunt simplu de manevrat. Si probabil motivul principal pentru care vei iubi o astfel de cada este cel al pastrarii temperaturii apei pentru mai mult timp. Unele persoane spun ca pot sta in cada chiar si mai mult de o ora fara ca temperatura sa scada prea mult. Si sa nu uitam de un alt avantaj: sunt mult mai usor de curatat, iar unele au un strat care impiedica aderarea bacteriilor si a depunerilor. 

 

 

Daca ar fi sa mentionam totusi un singur dezavantaj al cazilor din acril, ar fi ca uneori pot aparea crapaturi, din cauza materialuluil. Asa ca mare atentie la manevrarea unei astfel de cazi, la montarea ei si la modul in care o folositi. Intretinute corespunzator, pot rezista cu succes ani buni. 

 

In concluzie, va putem recomanda cu incredere cazile din acril, deoarece sunt calitative si au mai multe avantaje decat cazile din fonta. Am vrea sa stim parerile voastre in legatura cu aceste cazi! Voi ce ati prefera?