Baile inguste sunt adesea considerate o provocare in ceea ce priveste designul si functionalitatea, dar cu o planificare atenta si o strategie buna de amenajare, aceste spatii pot fi transformate in locuri eficiente si placute din punct de vedere estetic. 

In acest articol, vom explora cum sa profitam din plin de baile lungi si inguste, de la amenajare pana la alegerea mobilierului si a elementelor decorative.

O configuratie lunga si ingusta nu trebuie sa fie o piedica in obtinerea unui design deosebit 

Odata cu accentuarea tendintei de a construi locuinte compacte, in special apartamente, baile lungi si inguste devin un scenariu comun care ne pun la incercare creativitatea si adaptabilitatea. Aceste spatii ne provoaca sa ne gandim in mod inovator la felul in care sa folosim fiecare centimetru disponibil. 

Cu ajutorul ideilor practice si al tendintelor actuale de design, vom demonstra ca, aplicand strategiilor potrivite, aceste spatii nu doar satisfac nevoile de baza, ci devin si paradisuri personale de confort si infrumusetare.  

Iata cateva sfaturi pentru decorarea unei bai inguste:

  1. Stil minimalist

Stilul minimalist este perfecte pentru baile inguste, deoarece se concentreaza pe linii curate, culori neutre si elemente simple, care ajuta la crearea unui sentiment de calm si spatialitate. 

Opteaza pentru mobilier baie si accesorii de baie in tonuri deschise si finisaje precum marmura sau lemnul pentru a adauga o nota de eleganta designului.

  1. Tendinte de design interior

In ceea ce priveste tendintele in materie de design interior, utilizarea unor placi ceramice de dimensiuni mari, de culoare deschisa, poate contribui la marirea vizuala a spatiului si la crearea unei atmosfere moderne in baie. 

In plus, utilizarea unor elemente naturale, cum ar fi plantele sau accesoriile din lemn, poate adauga o nota de prospetime si caldura la designul general al baii.

  1. Accesorii functionale

Accesoriile practice sunt esentiale intr-o baie ingusta, deoarece ajuta la maximizarea spatiului disponibil si la mentinerea ordinii si organizarii in spatiu. 

Opteaza pentru accesorii multifunctionale, cum ar fi suporturi pentru prosoape, nise incastrate in perete sau polite suspendate, pentru a profita de fiecare colt al baii.

Amplasarea strategica - regula de baza intr-o baie lunga si ingusta

Amplasarea strategica a obiectelor cheie este o necesitate atunci cand vine vorba de bai inguste si lungi. 

Desi fiecare spatiu este diferit, in linii mari, pentru a maximiza spatiul, este recomandat sa plasezi cabina de dus sau cada in capatul din spate al baii, lasand zona centrala pentru lavoar, piese de mobilier si vasul WC (putand alege pentru montaj o parte sau alta). Pune vasul WC și lavoarul (iti recomandam variantele suspendate) pe acelasi perete pentru a lasa celalalt perete liber, creand astfel mai mult spatiu de miscare. 

Aceasta strategie de design creeaza un flux natural si optimizeaza spatiul disponibil.

De asemenea, te poti inspira din aceste idei:

1. Opteaza pentru un paravan de dus walk-in in locul unei cazi de baie

Prin amplasarea unui paravan de dus walk-in (montat direct pe pardoseala sau pe o cadita de dus ultra slim) in locul unei cazi de baie, spatiul este maximizat din punct de vedere vizual, permitand o amenajare mai eficienta si oferind o mai mare senzatie de aerisire.

In portofoliul nostru de produse sunt disponibile o multime de paravane de dus walk-in cu design minimalist si compacte; in plus, acestea pot fi ajustate la dimensiunea dorita prin taiere. Perete sticla dus Walk In Belform 70xH200 cm - GQS German Quality

2. Mobilier suspendat

Intr-o baie lunga si ingusta, peretii pot deveni un aliat pentru a maximiza depozitarea si functionalitatea. Instalarea rafturilor suspendate sau a dulapurilor de baie verticale pe lungimea baii maximizeaza spatiul. 

Dulapurile de baie trebuie sa fie subtiri si suspendate pentru a economisi spatiu pe podea si a crea senzatia de deschidere. In mod ideal, ar trebui sa optezi pentru dulapuri de perete incorporate (niste de perete) pentru a maximiza spatiul de depozitare fara a inghesui incaperea. 

De asemenea, utilizarea usilor cu oglinzi incorporate poate adauga un efect vizual de marire a spatiului, iar finisajele de culoare deschisa vor contribui la o atmosfera luminoasa si aerisita.

 

Dulap baie 50x35xH165 cm Arthema New Attitude, deschidere spre dreapta, alb lucios 

Transformarea unei bai inguste intr-un spatiu functional si elegant nu necesita interventii majore, ci decizii inteligente cu privire la dispunerea obiectelor.

Cu strategiile potrivite, chiar si o baie mica, ingusta, poate deveni un refugiu confortabil si atractiv!