Un proiect de construire a unei noi bai sau reconstruirea baii actuale produce o anumita dilema comuna: aleg o cabina de dus sau pastrez vechea cada? In anumite cazuri, poate fi destul de dificil sa alegi una dintre cele doua optiuni. Fiecare decizie are anumite avantaje, dar si dezavantaje. In randurile care urmeaza ne-am concentrat pe avantajele instalarii unei cabine de dus in locul unei cazi clasice pentru baie. Ne dorim sa facem acest lucru din respect pentru clientii magazinului GermanQuality.ro care investesc in cabine de dus. 

  1. Confera baii tale un aspect modern si nou chiar si dupa mult timp de la instalarea cabinei de dus 

Pentru o baie de mici dimensiuni dintr-o casa, garsoniera sau dintr-un apartament este aproape o provocare sa iti echipezi baia cu o cada cu dus. Majoritatea proprietarilor prefera sa instaleze o cabina de dus. Cada fiind exlusa din diferite considerente. 

Bineinteles, in casele vechi, dar si in apartamentele nemodernizate, era ceva normal sa exista o cada pentru baie, chiar daca nu era suficient spatiu. Insa, in cele mai multe cazuri, cada ocupa aproape jumatate din totalul de metri partrati ai baii. Prin urmare, la capitolul practicabilitate, clientii isi cam pierd interesul cu privire la instalarea unei cazi sau pastrarea celei vechi.

  1. Alege o cabina de dus si castiga timp pentru tine si activitatile tale preferate 

Cabinele de dus sunt practice si se potrivesc perfect cu stilul de viata alert al omului modern. Desi la inceput au fost privite cu scepticism, noile materiale si tehnologii au transformat cabina de dus intr-o placere practica si eficienta. Eficienta, in acest caz, se traduce printr-un consum redus de apa si energie. Poate ca nu ofera la fel de mult confort in comparatie cu o cada, dar cam acest aspect ar fi singurul dezavantaj major in privinta utilizarii unei cabine de dus in detrimentul unei cazi. 

Pe de alta parte, cabinele de dus sunt relativ mai usor de intretinut. Componenta cabinei de dus, partea de cadita, este fabricata din acril, compozit, ceramicas sau piatra naturala. Ceea ce face ca aceasta suprafata sa fie foarte usor de curatat cu ajutorul detergentilor pentru fibra de sticla, iar peretii cabinei pot fi curatati usor cu detergent pentru sticla.   Poti opta si pentru cabine cele mai moderne, de tip walk-in, care nu mai au cadita, scurgerea facundu-se direct pe pardoseala printr-o rigola de dus.

  1. Mai mult spatiu, mai mult confort, mai multa siguranta – Alege cabine de dus de ultima generatie

Inlocuirea vechilor cazi cu o cabina de dus moderna iti asigura, automat, mai mult spatiu. Astfel, poti adauga diferite dulapuri sau rafturi pentru depozitare sau pur si simplu pentru a compartimenta produsele de igiena corporala, produsele de igiena sanitara, precum si produsele de curatenie. Avantajele unei cabine de dus sunt foarte clare. 

Acestea sunt atat de evidente incat dupa fiecare dus nu vei mai observa picaturi de apa peste tot in baie. In plus, nu te vei mai simti constrans/a de spatiul mic cand vei intra in baie sau iesi din cabina. Si pentru varstnici, o cabina de dus este o instalatie sanitara practica, deoarece nu trebuie sa se mai chinuie nici la intrarea nici la iesirea din cada.