Amenajarea unei locuinte este un proces destul de dificil, iar daca ne referim la o locuinta a unui cuplu cu gusturi diferite, lucrurile se complica si mai mult. Se spune ca ,,testul” suprem al unei relatii este amenajarea sau construirea unei case si oricat ar parea de ciudat, foarte multe cupluri se despart in acest timp, deoarece isi dau seama ca nu pot face vreun compromis astfel incat sa fie multumiti ambii parteneri. 

 

Foarte putine sunt cazurile in care partenerii au exact aceleasi preferinte si in care amenajarea unei locuinte decurge perfect, fara discutii in contradictoriu. Cu toate acestea, exista o camera asupra careia vor plana cele mai multe conflicte: baia. In cazul in care nu stiai, un om petrece in medie un an si jumatate in baie in toata viata sa. Bineinteles, daca o femeie foloseste baia pentru a se machia si coafa, aceasta perioada poate sa creasca in mod considerabil. Dupa cum poti observa, amenajarea baii nu este deloc de neglijat, iar partenerii trebuie sa gaseasca o solutie de compromis, astfel incat rezultatul final sa ii multumeasca pe amandoi. In continuare, iti prezentam cateva diferente in ceea ce priveste amenajarea baii, mai exact cum ar vrea barbatii sa arate baie si cum si-ar dori femeile sa o amenajeze. 

 

Design si cromatica 

Femeile prefera nuantele deschise, primitoare si calde, eventual culori pastelate, pe cand barbatii isi doresc culori cat mai aprinse sau din contra, cat mai inchise. In ceea ce priveste materialele folosite si design-ul acestora, femeile prefera un stil elegant, romantic, iar barbatii linii cat mai simple si materiale cu aspect natural: lemn, piatra. Putem spune ca barbatii prefera stilul minimalist, chiar scandinav, iar femeile stilul clasic, elegant. 

 

Cada sau cabina de dus? 

Cele mai multe discutii in contradictoriu vor porni evident de la aceasta alegere ce pare imposibila: cada sau cabina de dus? Femeile viseaza la bai relaxante, cu spuma si saruri minerale, unde sa poata citi in liniste si sa isi ingrijeasca pielea in voie. Barbatii in schimb prefera cabine de dus pentru modul practic de utilizare si pentru faptul ca unele se pot transforma si in sauna si au optiunea de hidromasaj, ideala pentru calmarea muschilor dupa un efort fizi sustinut, cum este mersul la sala. 

 

Accesorii 

Femeile isi doresc suporturi de prosoape si dulapuri cat mai incapatoare pentru toate produsele cosmetice, in timp ce barbatii sunt de parere ca baia trebuie sa beneficieze de cat mai mult spatiu liber, pentru a arata cat mai bine si a fi mai usor de intretinut. 

 

Dupa cum poti observa, barbatii si femeile au nevoi diferite, chiar si cand vine vorba despre amenajarea baii. Insa, exista solutii moderne, care sa impace pe toata lumea si care sa asigure armonia in cuplu in momentul in care nu se pot amenaja doua bai. Stiai ca tot mai multe cupluri prefera astazi sa aiba bai separate? In felul acesta se pot bucura nu doar de mai mult timp, fara graba dimineata, ci si de o amenajare 100% pe placul lor. 

 

In incheiere, am vrea sa stim daca tu ai avut discutii in contradictoriu in momentul in care ai amenajat baia si cum le-ai rezolvat!