Inca din copilarie suntem invatati despre importanta spalatului pe maini. Ce-i drept, la varste fragede, copiii nu inteleg pe deplin acest lucru, insa este bine sa le formati obieceiuri sanatoase din primii ani de viata. Spalatul pe maini, acest gest care acum ni se pare banal si pe care il facem din reflex ori de cate ori este nevoie, a contribuit decisiv la soarta omenirii. 

 

In secolul 19, un medic dintr-o maternitate a observat ca, la nastere, mureau mai multi copii dintr-o anumita sectie. Facand investigatii, si-a dat seama ca aceea era sectia unde femeile nasteau asistate de studenti la medicina. Insa nu lipsa de experienta era cea care contribuia la decesul bebelusilor, ci lipsa unei igiene corespunzatoare. Studentii la medicina efectuau autopsii inainte sa asiste nasterile, iar pe atunci regulile de igiena nu erau atat de stricte. Acela a fost primul moment in care s-a luat decizia ca inainte de a atinge pacientii, oricine intra in contact cu ei trebuie sa isi spele temeinic mainile si sa le dezinfecteze. Mai tarziu, tot mai multi medici au inceput sa informeze populatia despre importanta spalatului pe maini si astfel, oamenii nu se mai imbolnaveau atat de usor.

 

Importanta spalatului pe maini este cu atat mai mare in ziua de astazi, cand planeta are aproape 8 miliarde de locuitori si cand virusurile si bacteriile se modifica pe zi ce trece. Desi poate multi nu cred sau nu isi dau seama, faptul ca pastreaza o igiena adecvata, ii fereste de anumite boli. 

 

De aceea, este important ca baia sa fie complet utilata si mai ales, lavoarul sa fie usor de utilizat. De ce spunem acest lucru? Pentru ca alegerea lavoarului este foarte importanta si daca este fie prea mic, prea mare sau asezat la o inaltime necorespunzatoare, poate deveni greu de folosit si astfel este posibil sa nu va mai spalati pe maini in mod corespunzator. 

 

 

Noi va incurajam sa alegeti cele mai bune lavoare pentru baia voastra in primul rand in functie de specificatiile acesteia si apoi de preferintele voastre. Cel mai important este sa masurati baia pentru a sti exact dimensiunile si apoi puteti incepe cautarea propriu zisa. 

 

Aveti la dispozitie lavoare care se monteaza direct pe perete, lavoare care se monteaza pe blat, sub blat, pe mobilier sau cele incastrate. Ca forme, puteti alege lavoarele clasice sau puteti sa aduceti baii voastre un plus de modernitate si eleganta alegand lavoarele cu montaj pe blat, fara preaplin. 

 

Foarte mult conteaza si caracteristicile acestora, pentru ca unele lavoare au de exemplu un strat antibacterian, care permite curatarea mult mai usoara a acestora si va usureaza munca in ceea ce priveste dezinfectarea lor. In plus, multumita tehnologiei din ziua de astazi, lavoarele moderne vor arata ca noi mult timp, fara a fi nevoie sa depuneti eforturi suplimentare, in afara de a le curata ori de cate ori este nevoie. 

 

Asadar, pentru ca spalatul pe maini este un obicei foarte important, alegeti doar lavoarele care se potrivesc in totalitate baii voastre, pentru a transforma un gest important pentru sanatate intr-un mic ritual.