Spalatul pe maini… un obicei atat de firesc, dar pe care nu multe persoane il practica pe cat de des ar trebui. Pandemia de Coronavirus ne-a aratat cate lacune exista in ceea ce priveste igiena personala a majoritatii oamenilor. Din fericire, prin campanii de informare si educatie, lucrurile par sa se schimbe in bine. 

 

Spalatul pe maini ar trebui sa fie un gest reflex dupa fiecare activitate care contamineaza mainile. Astfel, oamenii trebuie sa se spele pe maini imediat cum intra in casa, dupa folosirea toaletei, dupa utilizarea unor substante iritante, chiar si dupa spalatul vaselor (deoarece pot ramane anumite bacterii si, in plus, substantele de curatare din detergentul de vase nu fac bine pielii). In principiu, dupa fiecare activitate casnica ar trebui ca mainile sa fie spalate. La fel ar trebui sa se procedeze si la locul de munca: mainile igienizate ori de cate ori este nevoie. 

 

Spala-ti mainile in siguranta! 

 

Insa, exista o mica ,,observatie”: spalatul pe maini ar trebui sa dureze minim 20 de secunde, iar manerele bateriilor din locurile publice nu ar trebui atinse dupa ce mainile au fost igienizate. Sim ca acest lucru este mai dificil, desi solutii exista. 

 

Una dintre aceste solutii, pe care o poti adopta si tu acasa, astfel incat spalatul pe maini sa fie complet igienic o reprezinta alegerea unor baterii lavoare cu senzor. Acestea nu au nevoie sa fie atinse si pot fi programate sa elibereze o cantitate de apa suficienta pentru clatirea mainilor, evitandu-se astfel risipa de resurse. 

 

 

Bateriile de lavoar cu infrarosii sunt perfecte atat pentru protejarea angajatilor, cat si a vizitatorilor sau clientilor (in functie de specificul afacerii tale). Alege o baterie cu senzor pe baza de raze infrarosii pentru a te adapta la noile standarde de igiena si pentru a le oferi clientilor si echipei tale cele mai bune conditii de siguranta. 

 

Dintre avantajele de a utiliza o baterie cu senzor, mentionam: 

  • touch-free

  • se alimenteaza pe baza de acumulator sau de transformator

  • fara risipa de apa

  • distanta de detectare a mainii reglabila

  • pentru uz public si rezidential. 

 

 

Activarea automata prin senzor infrarosu permite evitarea contactului direct cu bateria lavoarului si posibila contaminare intre utilizatori. Se elimina astfel atingerea manerului bateriei de catre persoane. 

 

Aceste baterii cu senzor infrarosu sunt foarte utile si acasa, astfel incat sa nu mai fie nevoie de igienizarea zilnica a acestora si sa se evite contaminarea intre membrii familiei sau intre acestia si vizitatori. In plus, o astfel de baterie va fi interesanta chiar si pentru copii si ii va determina sa se spele cat mai des pe maini. 

 

In ceea ce priveste caracteristicile acestor baterii, poti alege atat baterii cu apa calda si apa rece sau doar baterii cu apa rece, in functie de locul unde sunt amplasate si de nevoile utilizatorilor. Bineinteles si design-ul acestora difera, astfel incat poti alege ceea ce ti se potriveste cel mai bine.