Unul dintre factorii ce au contribuit la cresterea sperantei de viata a omenirii si la reducerea imbolnavirilor, prin urmare si la cresterea populatiei a fost simplul obicei de a spala mainile. Desi nu pare, alaturi de evolutia medicinei, spalatul pe maini a redus considerabil riscul de a transmite anumite afectiuni de la persoana la persoana si riscul de contaminare. De aceea este foarte important sa pastram regulile de igiena pe care le invatam inca din copilarie. Printre acestea se numara si spalatul pe maini cand venim de afara, inainte de a manca, inainte si dupa utilizarea toaletei, dupa ce am atins un obiect murdar, dupa ce am pregatit carnea pentru a o gati si in multe alte situatii (multe persoane omit acest lucru si nu este de mirare ca apar probleme digestive grave). 

 

Pe langa produsele utilizate pentru igiena, aveti nevoie si de o baterie de baie care sa corespunda nevoilor voastre. Daca impartiti baia cu mai multe persoane, fie pe o perioada scurta de timp fie pentru ca locuiti alaturi de alta familie, pastarea curateniei si igienei este priomordiala. Spalatul mainilor va ajuta la mentinerea tuturor membrilor familiei sanatosi. 

 

Iar daca nu ati acordat importanta pana acum, trebuie sa stiti ca bateriile de baie trebuie curatate si dezinfectate cat mai des, la cateva zile (daca nu chiar zilnic). Este suficient sa stergeti manerul sau manerele bateriei cu un servetel antibacterian sau putin alcool sanitar la finalul zilei, pentru ca toate bacteriile si virusurile de pe maini se transfera pe baterie. 

 

In cazul in care vreti sa scapati de grija curatatului si dezinfectatului bateriei, aveti la indemana o varianta care sigur o sa va placa: baterii baie cu infrarosu si temporizare. Acestea pot fi folosite si in locuinte, nu doar in spatii comerciale ori in cladiri de birouri si sunt de mare ajutor in viata de zi cu zi. 

 

In primul rand, pentru ca nu veti mai pune mana pe manerul bateriei, nu va mai fi nevoie sa il curatatati. Iar intr-o casa cu mai multe persoane, reduce riscul de contaminare prin folosirea in comun a bailor. Apoi, pentru ca o sa va ajute sa economisiti apa, datorita senzorului care va declansa jetul doar daca mainile sunt plasate in dreptul lui. Si daca v-am facut curiosi dar nu stiti ce fel de baterii baie sa cumparati, in continuare va prezentam doua modele. 

 

Grohe Eurosmart Cosmopolitan E Baterie lavoar cu infrarosu si mixare apa, alimentare acumulator este o baterie care se monteaza pe lavoar. Este diferita datorita functiei de mixare a apei, se opreste automat dupa 60 de secunde si are si o functie de economisire a apei. 

 

 

Daca va doriti o baterie cu infrarosu, va sugeram sa alegeti Oras Cubista Baterie lavoar cu infrarosu 6V. Aceasta dispune de un buton de reglare a temperaturii, filtre anti-impuritati, senzor de auto-focalizare si electrovalva. Cu ajutorul ei veti economisi apa, deoarece are un consum de 0,1 l/utilizare. 

 

 

Bineinteles ca pe piata exista mult mai multe modele, insa v-am prezentat doar doua pentru a va face o parere despre cum arata si despre caracteristicile lor. Speram ca v-am atras atentia cu aceste baterii baie si ca o sa le luati in considerare.