Oglinzile cu LED-uri sunt elegante, practice si o optiuni foarte populare pentru baile contemporane. Desi aceste modele de oglinzi sunt relativ usor de instalat, va fi nevoie sa respecti cativa pasi esentiali si poate chiar sa apelezi la ajutorul unui electrician calificat pentru a cabla lumina. De la pozitionarea oglinzii pana la fixarea acesteia pe perete, iata ghidul nostru pas cu pas pentru instalarea unei oglinzi iluminate LED.

Oglinzi cu LED-uri: un accesoriu indispensabil pentru baie

Un element esential al oricarei bai, oglinzile iluminate LED au devenit un fel de alegere clasica in lumea designului modern de baie.

Mici, mari, rotunde sau cu forma patrata, acestea pot avea diferite functii tactile, tehnologii anti-aburire sau optiuni de personalizare a culorii si intensitatii luminii. Pe scurt, exista o mare varietate de alegere, astfel incat vei gasi cu siguranta oglinda iluminata perfecta pentru a se potrivi gusturilor tale si decorului existent in baie.

De ce sa optezi pentru o oglinda de baie cu LED? 

Oglinzile de baie cu LED reprezinta o alegere sofisticata si functionala pentru orice spatiu de baie modern. Lumina integrata in oglinda ofera o ambianta placuta in baie; cu o iluminare uniforma si clara, aceasta este ideala pentru activitatile zilnice de ingrijire personala. 

Cu optiunile de reglare a culorii si intensitatii luminii, acestea se adapteaza nevoilor tale, creand o experienta personalizata in baie. Pe langa estetica lor placuta, oglinzile cu LED sunt si eficiente energetic, consumand mai putina energie decat sursele traditionale de iluminat. 

 

Belform Atlantis Oglinda cu iluminare LED Ø60 cm - GQS German Quality

Cum montezi o oglinda cu LED? 

In mod ideal, cutia electrica furnizata impreuna cu oglinda ar trebui sa fie bine ascunsa in spatele oglinzii. Asigura-te ca modelul pe care l-ai ales poate fi asezat in pozitia dorita. 

Cele mai multe oglinzi baie cu led sunt fixate pe perete cu ajutorul unor suporturi. Verificand instructiunile produsului, marcheaza gaurile pentru suporturile de pe perete. Unii producatori ofera un sablon pentru gaurire. In acest caz, pur si simplu trebuie sa decupezi sablonul si sa il lipesti pe perete folosind banda adeziva.

Daca ai un perete cu gresie, analizeaza daca este posibil sa gauresti prin chit, si nu prin prin placile ceramice in sine. Verifica daca marcajele sunt la nivel cu ajutorul unei nivele cu bula de aer (poloboc). Asigura-te ca oglinda va fi centrata corect deasupra lavoarului si ca se afla la o inaltime corespunzatoare. 

Dupa ce ai efectuat toate aceste verificari, gaureste peretele cu atentie. Cel mai bun mod de a gauri este cu un burghiu pentru ceramica prima data si apoi cu un burghiu pentru beton. Introdu diblurile si insurubeaza suporturile in pozitie. Verifica pentru ultima data daca suporturile sunt la nivel inainte de a strange suruburile complet.

Pozitioneaza temporar oglinda pe suporturi pentru a te asigura ca este pozitionata conform asteptarilor. 

Conecteaza cablurile de iluminare din spate 

Pentru a realiza conexiunile intre fire, este esential sa consulti o schema electrica care sa contina marcaje clare pentru izolare, astfel incat sa eviti orice confuzie. Este recomandat sa utilizezi terminale specializate pentru conectare, evitand folosirea benzii adezive sau legaturilor de rasucire, pentru a asigura conexiuni sigure si fiabile. Dupa finalizarea conexiunilor, efectueaza o verificare atenta pentru a te asigura ca totul este corect si functioneaza corespunzator.

Daca nu ai cunostintele necesare, iti recomandam ca pentru acest pas sa apelezi la un electrician profesionist. 

Fixeaza oglinda pe suporturi si verifica daca este la nivel si bine centrata. In functie de model, este posibil sa poti regla usor pozitia oglinzii prin glisarea acesteia in suporturile sale.

Incheie prin testarea luminii pentru a te asigura ca ai obtinut rezultatul dorit!