Te-ai hotarat sa optezi pentru o cada freestanding? O alegere excelenta! Cazile freestanding sunt obiecte sanitare de baie impresionante si, de obicei, servesc drept piese centrale de design sau punct focal in baie, asa ca nu ezita si bucura-te de priveliste.

Nu neglija insa restul baii!

Faptul ca ai o cada freestanding nu te scuteste de amenajarea din jurul ei. De fapt, un design adecvat va oferi cazii un impact vizual si mai mare si va armoniza intreaga baie.

Iata cum:

Alege accesoriile care vor completa perfect cada freestanding! 

Alege cu grija bateria pentru cada. In functie de pozitia cazii fata de perete, poti instala una dintre urmatoarele baterii de baie:

  • Freestanding (montata pe podea): pentru o cada amplasata departe de pereti si care nu este echipata cu gauri pentru baterii in punte, este recomandata o baterie freestanding. Asigura-te ca instalatia sanitara poate fi adaptata pentru acest tip de baterie. Este necesar montajul unui corp incastrat care sustine bateria si ii asigura racordul la alimentarea cu apa.Cada freestanding dreptunghiulara Kolpa San Marilyn acril 180x90 cm, alb - GQS German Quality

  • Montaj pe perete: daca ai ales sa pozitionezi cada freestanding cu una dintre margini apropiata de un perete, atunci trebuie sa optezi pentru o baterie montata pe perete (de exemplu, o baterie de cada cu pipa prevazuta cu deschidere larga pentru jet, tip cascada si flux de apa silentios ofera un ambient placut si relaxant). Asigura-te ca pipa bateriei se proiecteaza suficient de departe pentru a umple cada fara sa picure pe podea sau sa se adune pe marginea cazii.

 

Grohe Grohtherm 2000 Baterie cada dus cu termostat si tavita - GQS German Quality

  • Baterii de cada cu montaj pe cada: in aceasta situatie nu conteaza pozitionarea cazii. Bateriile cu montaj pe puntea cazii sunt concepute pentru a se potrivi pe cazi freestanding cu orificii prestabilite pe una dintre margini. Verifica daca bateria pe care o doresti se potriveste cu aceste gauri! 

Cada freestanding ovala Roca Beyond compozit 180x90 cm, cu orificii pentru baterie, alb - GQS German Quality

Regula generala pentru bateriile de cada freestanding este ca acestea sa fie simple. Doresti ca viitoarea ta cada sa straluceasca? Asociaz-o cu o baterie frumoasa, moderna si de calitate! 

Atrage atentia asupra cazii freestanding prin crearea unui fundal impresionant

Cada amplasata strategic in fata unei ferestre va fi luminata in mod natural si va fi pusa in evidenta in toata frumusetea ei (in plus, iti va oferi o priveliste minunata ori de cate ori faci baie!). 

De asemenea, poti opta pentru realizarea unui perete decorativ in spatele cazii, intr-o culoare care contrasteze cu nuanta acesteia - cada va iesi in evidenta in mod clar (si va va oferi o alta oportunitate de design minunat).

O piesa de arta murala bine aleasa va obtine un efect similar cu cel al peretelui decorativ, cu avantajul suplimentar al potentialului de a o schimba in voie (atentie: alege intotdeauna piese care sunt rezistente la umiditatea din baie).

Alte idei: 

  1. Un covor are scop dublu: ofera o zona calda si confortabila pentru picioare (si te ajuta sa nu aluneci) si da zonei din jurul cazii un doza de personalitate. Alege o culoare contrastanta, dar complementara, astfel incat sa iasa in evidenta - dar nu prea mult. Un stand portprosop va fi, de asemenea, foarte practic in zona cazii freestanding.

  2. O masuta laterala poate fi in acelasi timp eleganta si practica: alege un model simplu si rafinat, care sa nu copleseasca vizual cada si foloseste-o pentru a depozita diverse produse de baie sau lumanari parfumate. 

  3. Ce spui de o lustra in baie? Un corp de iluminat atragator deasupra cazii freestanding adauga rafinament si atractivitate vizuala, fara a distrage atentia de la aspectul cazii.

Ei bine, cu accesoriile potrivite, o baterie bine aleasa si detalii de decor care sa completeze cada freestanding, vei crea un spatiu de relaxare si eleganta!