O baie mare ofera oportunitati nelimitate pentru un design care sa fie impresionant si functional in acelasi timp. Cu un spatiu generos la dispozitie, poti transforma acest sanctuar de relaxare si ingrijire intr-un spatiu impunator, fie ca iti doresti o atmosfera luxoasa, moderna sau rustica. In acest articol, vom explora sfaturi esentiale si idei creative pentru a amenaja o baie mare care sa imbine estetica cu utilitatea.

Inainte de a incepe amenajarea, stabileste o planificare eficienta a spatiului. Gandeste-te la fluxul activitatilor zilnice si asigura-te ca fiecare element este amplasat intr-un loc convenabil. Incepe prin a decide daca doresti o cada spatioasa, o cabina de dus generoasa sau poate chiar ambele. Plaseaza obiectele sanitare astfel incat sa existe spatiu suficient pentru a te misca in voie.

Eleganta in alegerea obiectelor sanitare:

Alegerea obiectelor sanitare potrivite este esentiala pentru a crea un mediu confortabil si functional. 

Cada sau cabina de dus: Pentru ca spatiul iti permite, o cada baie eleganta freestanding poate adauga un aer luxos baii. Daca preferi insa o cabina de dus, opteaza pentru o varianta spatioasa, precum paravanele de dus walk-in, pentru a crea un aspect deschis si luminos. Daca nu te poti decide intre cele doua, alege-le pe ambele. 

 

Cada baie freestanding dreptunghiulara Villeroy & Boch Finion compozit Duo 170x70 cm, finisaje Gold si lumina LED - GQS German Quality

Lavoarul: Alege un lavoar care se potriveste cu stilul general al baii. Lavoarele dreptunghiulare cu montaj pe blat sunt in tendinte, dar si cele cu montaj sub blat ofera de asemenea un aspect modern si curat. Pentru a facilita activitatile zilnice de ingrijire, opteaza pentru un lavoar dublu - va completa armonios o baie de dimensiuni mari. 

Vasul WC si bideul: Exista optiuni variate, cu montaj pe podea sau suspendate. Modelele suspendate ofera un aspect minimalist si faciliteaza curatarea podelei, iar cele montate pe podea sunt disponibile intr-o multime de forme, potrivite pentru orice stil de design. Deoarece spatiul iti permite, poti alege un bideu separat de vasul WC; asigura-te insa ca fac parte din aceeasi gama pentru un aspect omogen. 

Mobilier pentru o baie mare:

Set mobilier baie dublu (masca 2 sertare si lavoar) Kolpa San Pandora 150x54xH41 cm, negru (black stone) - GQS German Quality

Mobilierul joaca un rol crucial in amenajarea unei bai mari, adaugand atat functionalitate, cat si eleganta spatiului tau. Cu un spatiu generos la dispozitie, poti opta pentru piese care sa ofere depozitare suplimentara, sa defineasca stilul baii si sa creeze o atmosfera placuta. Iata cateva idei de mobilier pentru o baie mare:

Dulapuri de depozitare: Opteaza pentru dulapuri suspendate sau cu picioare pentru a obtine un aspect aerisit si pentru a facilita curatarea podelei. Rafturile deschise pot fi folosite pentru a aseza la vedere prosoapele si obiectele decorative.

Blaturi si baze de lavoar: Pentru ca ai la dispozitie suficient spatiu, o masca de lavoar cu blat și sertare poate fi utila pentru depozitare suplimentara sau pentru a aseza obiectele de ingrijire zilnica.

Placile ceramice:

Placile ceramice au un impact major asupra esteticii baii si pot crea un mediu spatios si luminos sau unul cochet si intim. Avantajul in cazul bailor mari este acela ca pot fi alese orice dimensiuni si culori pentru placile ceramice, regula este doar ca acestea sa se imbine armonios cu restul elementelor din baie. 

Culoarea si modelul: Culorile deschise precum alb, crem sau nuante pastel vor face baia sa para mai luminoasa si minimalista. Daca doresti un accent vizual, poti alege placi cu modele subtile sau cu insertii decorative.

Dimensiunea placilor: Placile mari pot face spatiul sa para mai putin aglomerat, in timp ce placile mici pot crea un aspect detaliat si complex. Combinatia de placi mari si mici poate oferi un echilibru interesant.

Sistemul de iluminat intr-o baie mare 

Sistemul de iluminat joaca un rol esential in crearea unei atmosfere placute si functionale intr-o baie mare. In functie de arhitectura si stilul baii tale, poti alege dintre urmatoarele optiuni de iluminat:

Iluminat ambiental: Pentru a asigura iluminatul general al baii, poti opta pentru plafoniere montate in tavan sau spoturi LED incorporate. Acestea pot distribui lumina uniform in intreaga baie, creand o atmosfera luminoasa si placuta.

Iluminat de accent: Pentru a evidentia anumite caracteristici sau obiecte din baie, poti folosi lumini de accent. Acesta poate consta in spoturi directionate catre o oglinda decorativa, cada, rafturi cu decoratiuni sau chiar plante de interior.

Asadar, cu atentie la detalii si putina inspiratie, poti transforma baia ta mare intr-un spatiu functional si relaxant, care sa te bucure in fiecare zi!