De cele mai multe ori, ziua incepe si se termina cu un dus fierbinte. Ne grabim spre dus dimineata pentru a ne incepe revigorant ziua sau ne relaxam in acelasi loc seara, pentru a ne linisti corpul obosit si pentru a scapa de stresul zilei. Exista o mare varietate de coloane si sisteme de dus din care poti alege atunci cand renovezi sau amenajezi pentru prima data baia, intr-o multitudine de finisaje si modele sau cu diferite functii si preturi.

Achizitionarea sistemelor de dus 

Una dintre cele mai populare tendinte in acest moment este instalarea unui sistem de dus. Acesta este format de obicei din: baterie, cap de dus fix, brat de dus, para de dus mobila, suport si furtun pentru para de dus. Acesta este de fapt si marele lui avantaj - faptul ca toate accesoriile vin deja intr-un set prestabilit si nu esti nevoit sa le cauti separat. Un sistem de dus poate transforma timpul petrecut in cabina de dus intr-o adevarata experienta de tip SPA. 

Bateriile de dus incluse pot fi atat de tip monocomanda (temperatura si debitul de apa sunt controlate cu un singur maner), fie cu dubla comanda (temperatura apei este controlata cu un robinet, iar debitul de apa cu alt robinet). 

Iti recomandam sistemele de dus cu termostat atat pentru o performanta optima, cat si din considerente de siguranta a utilizatorului. Vei beneficia de un control precis al temperaturii si al debitului. In plus, optiunea de siguranta  prin care temperatura nu poate creste peste o limita de confort este ideala pentru parintii cu copii mici sau rude varstnice, deoarece previne posibilele arsuri ale pielii.

Foarte multe sisteme de dus disponibile in portofoliul nostru beneficiaza de optiunea Rain - iti aduce linistea ploilor usoare de vara chiar in confortul casei tale.

De asemenea, daca doresti sa te bucuri de indepartarea cu usurinta a depunerilor de calcar printr-o simpla stergere cu mana sau carpa uscata, poti alege o para de dus cu duze din silicon. 

Exemplu: 

Coloana dus cu termostat, antracit mat (brushed hard graphite), Grohe Euphoria SmartControl 310 Cube Duo beneficiaza de toate tehnologiile si caracteristicile specifice brandului. De exemplu, functia SafeStop Plus - ofera siguranta pentru temperatura apei, setata la 38 de grade C. Selectia unor temperaturi mai mari se face prin apasarea butonului.

Optional, pentru siguranta suplimentara se activeaza limitatorul de temperatura GROHE SafeStop Plus, care nu depaseste 43 de grade C. O alta caracteristica deosebita este faptul ca ofera o pulverizare centrica destinata, in special, zonei capilare pentru limpezire, dar se poate utiliza pentru un efect usor de masaj asupra gatului sau umerilor. Designul simplu si finisajul mat o incadreaza intr-o baie moderna minimalista sau industriala. 

 

 

Instalarea sistemelor de dus 

Inainte de a instala un sistem de dus, este important sa iei in considerare partile de baza ale sistemului de instalatii sanitare existent si sa efectuezi toate imbunatatirile necesare pentru ca sistemul de dus sa fie cat mai functional. O alta preocupare este sa ai presiunea recomandata pentru un sistem de dus care are trei sau mai multe iesiri. Canalul de scurgere din dusul tau (rigola dus sau sifonul) ar trebui sa fie, de asemenea, suficient de mare pentru a evacua volumul de apa pe care il poate scoate un sistem de dus. Pentru a te asigura ca beneficiezi de un montaj optim, apeleaza la un instalator profesionist. 

 

Consulta categoria noastra de coloane si sisteme de dus si alege modelul care se potriveste designului baii tale, stilului tau de viata si bugetului de care dispui.