Atunci cand se proiecteaza sau se renoveaza o baie, exista optiuni de design si functionalitate care trebuie luate in considerare. Desi niciuna nu este mai importanta decat cealalta, aranjamentul si amplasarea dusului detin o influenta puternica asupra aspectului si ambiantei intregii incaperi. Recent, dusurile fara bordura cu paravane walk-in au devenit o solicitare de top in randul proprietarilor de locuinte de astazi si nu e de mirare de ce!

Citeste in continuare pentru a aprofunda designul spatiilor de dus walk-in:

Ce este o zona de dus pe pardoseala (cu rigola)?

Denumita si zona de dus "walk-in", aceasta este reprezentata de un spatiu desemnat pentru activitatile zilnice de curatare care nu are bariere sau obstacole la intrarea si iesirea din dus. Nu exista borduri sau trepte sau pe care sa le pasesti. Dusurile pe pardoseala sunt adesea delimitate de panouri de sticla sau pot fi complet deschise si complet integrate cu restul baii.

De ce sa optezi pentru un dus pe pardoseala?

Pe langa aspectul ultra modern, designul dusului pe pardoseala ofera o multitudine de beneficii care vor transforma aspectul baii tale:

  • Accesibilitate imbunatatita - designul dusului pe pardoseala se adapteaza nevoilor fiecarui nivel de mobilitate si sunt solutii excelente si pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii.

  • Extinderea vizuala a spatiului - deoarece nu exista o bordura si alte elemente care sa obstructioneze vizual, dusul pe pardoseala ofera continuitate in incapere, creand iluzia unui spatiu vast.

  • Usor de intretinut - deoarece este format din elemente minime, precum un paravan walk-in, exista mai putine locuri in care se pot ascunde bacteriile, murdaria si mucegaiul.

Ce trebuie sa ie in considerare atunci cand instalezi un dus walk-in:

Dusurile pe pardoseala trebuie sa fie proiectate corespunzator pentru ca apa sa se scurga in mod corespunzator si pentru a consolida functia baii tale. In timp ce designul general al dusului este relativ simplu, exista o multime de decizii de constructie si de design care trebuie luate in considerare inainte de instalare:

Selectarea scurgerii - Selectarea scurgerii potrivite pentru dusul tau tine de preferintele personale. Exista un numar interesant de rigole de dus care sa completeze armonios spatiul. Cu toate acestea, recomandarea noastra consta in selectarea unei rigole de dus liniare. In ton cu designul contemporan, acestea ofera un aspect elegant si au revolutionat designul modern al bailor.

Amplasarea scurgerii - Odata ce a fost stabilit stilul rigolei, urmatorul pas este amplasarea. Pozitionarea scurgerii in locatia optima este imperativa pentru a proteja zonele uscate din baie. Scurgerile centrale sunt aproape intotdeauna plasate central si necesita o inclinare a podelei in patru directii, spre centrul dusului. Exista de asemenea varianta de a le pozitiona de-a lungul intrarii in dus sau de-a lungul unuia dintre peretii dusului. Acest lucru necesita ca podeaua sa fie inclinata doar intr-o singura directie spre sistemul de scurgere.

 

 

Sistem dus incastrat Kludi Bozz, negru mat - GQS German Quality

Amplasarea coloanei de dus - Un dus pe pardoseala necesita integrarea unei coloane de dus de cea mai buna calitate. La fel ca si in cazul scurgerii, amplasarea acesteaia este un pas crucial pentru a mentine apa în interior. Ia in considerare directia in care apa va curge din capul de dus si directia in care se va deplasa spre scurgere pentru evacuare. 

Concept deschis sau inchis - Daca vei opta pentru conceptul „deschis” (fara paravane de sticla) este necesar ca baia sa fie proiectata pentru a rezista la umiditate si trebuie sa includa caracteristici precum izolatie adecvata, ventilatie corespunzatoare si materiale rezistente la apa, pentru a preveni deteriorarea. 

Varianta inchisa implica integrarea unui simplu paravan de dus walk-in; este o solutie minimalista, care va crea un aspect vizual atragator si va oferi o intrare si o iesire fara cusur.

Urmeaza sfaturile noastre si obtine o zona de dus pe pardoseala deosebita si complet functionala!