Designul incaperilor functionale, asa cum sunt baile si bucatariile, sunt un lucru la care te gandesti din timp cand vine vorba de renovari. Nu de alta, dar vei petrece suficient timp activ in aceste incaperi, astfel incat e normal sa iti doresti sa te bucuri de spatii confortabile si in care te desfasori eficient si rapid.

 

Casele care arata bine si in care ne simtim bine sunt visul tuturor. Utilarea si mobilarea trebuie asadar facute in functie de aceste standarde, fiind esential sa cumparam mobilier, accesorii si vase sanitare de inalta calitate, care ne fac viata mai usoara si in care putem avea incredere pentru foarte mult timp.

 

In bai, unul dintre cele mai utilizate elemente este lavoarul sau chiuveta de baie. Din moment ce sunt folosite foarte mult, este important ca aceste lavoare sa fie foarte rezistente si sa fie usor de curatat. Cand vine vorba de alegerea vaselor sanitare potrivite, trebuie sa alegem mereu calitatea. Motivele sunt si in acest caz evidente, si in mare parte fac referire la faptul ca un produs de calitate rezista foarte multi ani, arata foarte bine si isi indeplineste la perfectie functiile.

 

Ce lucruri luam in considerare la achizitia de lavoare?

 

1. Buget

Ca la orice alt element cu care utilam casa, si in cazul alegerii unui lavoar trebuie sa luam in considerare bugetul de care dispunem. De cele mai multe ori pretul este direct proportional cu calitatea produsului, iar in cazul unor elemente atat de necesare cum este lavoarul, nu putem face compromisuri.

 

Nu trebuie sa investim sume exorbitante, insa nici nu este recomandat sa achizitionam lavoare si chiuvete foarte ieftine. Acestea au o calitate proasta si se pot crapa sau degrada foarte repede. Daca lavoarul este de calitate inalta, evident ca durata de viata va fi una mult mai lunga. Asadar, chiar daca investitia initiala pare a fi una ceva mai ridicata, anii intregi in care lavoarul va ramane in conditie excelenta compenseaza cu usurinta banii cheltuiti.

 

2. Stil

Lavoarele se gasesc la ora actuala in foarte multe stiluri, tocmai pentru a se potrivi cu orice tip de baie. Fiecare este liber sa aleaga propriul stil. Ceea ce e important este sa ne simtim bine in propriile bai, iar daca vrem si sa starnim admiratia celor care ne viziteaza, cu atat mai bine. Lavoarele sunt foarte permisive in materie de design, iar magazinele specializate in vase si accesorii sanitare pun la dispozitie foarte multe tipuri, pentru diferite bai, suprafete, configuratii si preferinte.

 

3. Functionalitate

Baia este un spatiu extrem de functional, asadar lavoarul trebuie sa se potriveasca suficient de bine incat activitatile desfasurate aici sa se deruleze rapid, eficient si confortabil. La alegerea lavoarului ideal este vital sa tinem cont de suprafata pe care o avem la dispozitie, dar si de alte lucruri suplimentare, cum ar fi usurinta cu care se poate curata lavoarul sau cat de bine se potrivesc anumite baterii cu acesta.

 

Lavoarele trebuie sa arate bine si sa fie durabile. Petrecem zilnic timp utilizandu-le, astfel ca oricine merita produse rezistente, care aduc un plus de valoare si confort in orice baie.