In ultimii ani, popularitatea vaselor WC suspendate a crescut semnificativ. Acestea ofera un aspect modern si elegant baii, facilitand totodata curatenia podelei si economisind spatiu. 

Un vas WC suspendat poate fi integrat in orice stil de amenajare a baii, insa devine piesa de rezistenta intr-un decor modern minimalist; aceste modele ofera multe beneficii, de la design la igiena.

Cu toate acestea, una dintre intrebarile frecvente care apar atunci cand se ia in considerare instalarea unui astfel de vas WC este legata de rezistenta sa. Este vasul WC suspendat suficient de robust pentru a sustine greutatea utilizatorilor si a rezista in timp?

In timp ce vasul WC traditional se va monta pe podeaua baii tale, vasul suspendat pe perete „va pluti” deasupra, deoarece este fixat pe perete.

Multi dintre clientii nostri ne intreaba cat de sigur este acest stil de montaj, deoarece se tem ca nu va rezista la fel de bine. Teama vine din faptul ca, spre deosebire de varianta standard, care isi sustine toata greutatea in podea, un vas wc suspendat pe perete ar putea fi un risc…dar ai fi surprins sa afli cat de sigure sunt.

Constructia si materialele

Primul aspect de luat in considerare este constructia si materialele folosite. Vasele WC suspendate sunt fabricate in special din ceramica de inalta calitate, material cunoscut pentru durabilitatea lui. Cu toate acestea, secretul rezistentei acestor modele nu consta doar in materialul vasului in sine, ci mai ales in structura de montare.

Structura de montare

Un vas WC suspendat se monteaza pe un cadru metalic solid, numit suport de instalare, care este incorporat in perete. Acest cadru este proiectat pentru a sustine o greutate considerabila, de obicei pana la 400 kg. 

Montarea corecta a acestui cadru este esentiala pentru asigurarea stabilitatii si durabilitatii intregului sistem, tocmai de aceea trebuie efectuata de profesionisti pentru a garanta respectarea normelor de siguranta si a instructiunilor producatorului.

Beneficiile rezistentei sporite

Un vas WC suspendat bine instalat nu numai ca este capabil sa sustina greutatea utilizatorilor, dar ofera si alte avantaje. Fiind suspendat, permite realizarea unei curatenii mai eficienta in baie, deoarece podeaua ramane complet libera. In plus, acest tip de vas WC poate fi reglat pe inaltime in momentul instalarii, oferind un plus de confort tuturor utilizatorilor.

Testarea si certificarile

Majoritatea producatorilor de renume, asa cum sunt si cei disponibili in portofoliul nostru (Grohe, Roca, Villeroy&Boch etc.), supun produsele lor unor teste riguroase de rezistenta si durabilitate. Aceste teste simuleaza utilizarea zilnica pe termen lung, pentru a asigura ca produsele indeplinesc standardele de siguranta si calitate. Certificarile obtinute in urma acestor teste sunt un indicator al fiabilitatii produsului.

Intretinerea corecta este un alt factor crucial in ceea ce priveste longevitatea unui vas WC suspendat. Curatarea regulata a suprafetelor ceramice si verificarea periodica a stabilitatii cadrului de montare vor contribui la mentinerea acestuia in conditii optime de functionare. De asemenea, in cazul in care apar probleme, interventiile de intretinere sunt mai usor de realizat datorita accesului facil la componentele esentiale prin clapeta de actionare, care este demontabila.

Mituri despre rezistenta

Un mit comun este acela ca vasele WC suspendate sunt mai fragile decat cele traditionale. Totusi, acest mit este demontat de numeroasele teste si experiente ale utilizatorilor. In realitate, un vas WC suspendat, montat corect, este la fel de rezistent ca unul montat pe podea.

Astfel, daca iei in considerare achizitionarea unui vas WC suspendat, poti fi sigur ca vei avea parte de un produs rezistent, durabil si placut din punct de vedere estetic!