Tu mergi sa faci o baie sau mergi sa faci un dus? Exista vreo diferenta intre cele doua? Bineinteles. Alegerea dintre cele doua activitati este foarte clara. A face baie se refera la a te imbaia intr-o cada umpluta cu apa, in timp ce dusul intr-o cabina de dus se refera la a sta sub un jet de apa. Mai mult, alegerea dintre numeroasele modele de cabine de dus si numeroasele modele de cazi pentru baie are intotdeauna un impact specific. In primul rand, are impact in privinta facturilor la apa si in al doilea rand vizeaza siguranta membrilor familiei tale. 

Te bucuri de baile lungi in cada sau preferi dusurile rapide si eficiente?

In timp ce cabinele de dus au ajuns sa fie considerate produse de lux, intr-o lume pentru care viteza si comoditatea sunt calitati tot mai dorite, cazile ofera experiente ceva mai confortabile, in privinta relaxarii, dar si mai costisitoare, in privinta consumului de apa. Diferenta dintre cele doua produse transcende intotdeauna preferinta personala. E important sa gandesti dincolo de experienta ideala intre a face baie si a face un dus si sa compari avantajele dintre cele doua pentru a afla care solutie se potriveste cel mai bine cu obiectivele si stilul tau de viata. 

O privire de ansamblu pentru a compara o cada cu o cabina de dus 

Cazile de baie au fost facute initial din lemn, dar astazi sunt fabricate din ceramica, acril si fibra de sticla, fonta emailata, cupru, piatra sau granit. Odata cu aparitia instalatiilor sanitare a fost inventat si dusul. Dusul este un dispozitiv care pulverizeaza apa sub care o persoana se poate spala intr-o cabina de dus. Apa, in cazul unei cabine de dus, este evacuata continuu. In timp ce, in privinta cazilor, persoanele prefera sa isi umple cada cu apa si sa se curete in timp ce se relaxeaza. Fiecare dintre cele doua corpuri, fie cada sau cabina de dus are propriile sale beneficii. Baia este buna pentru a-ti inmuia corpul in apa calda. Prin urmare, este o activitate mai relaxanta, consuma mai mult timp, dar si mai multa apa. Dusul este, in general, mai rapid si mai eficient pentru curatare, doarece murdaria, sapunul si samponul se scurg imediat, in timp ce in cazul bailor in cada, orice produs de igiena coporala este adunat si pastrat in apa. 

Costurile dintre consumul de apa al unei cabine de dus si ale unei cazi 

Cel mai important factor decizional este consumul de apa. Dar si in acest caz, consumul efectiv depinde de o serie de factori, precum: dimensiunea cazii si durata dusului. O cada de dimensiuni standard contine aproximativ 159 de litri de apa. Cu toate acestea, rareori o cada este umpluta „cu varf” in timpul unei bai. Orice persoana care prefera o astfel de activitate lasa spatiu pentru a-si scufunda corpul in apa. Prin urmare, putem presupune ca o cada foloseste aproximativ 113,56 de litri de apa. Prin comparatie, un dus standard al unei cabine de dus poate necesita aproximativ 9,46 de litri de apa pe minut. Luand in considerare un dus mediu de 10 minute, ar folosi un total de 94,64 de litri de apa. Pe piata de profil exista, de asemenea, capete de dus cu debit redus. Acestea tind sa foloseasca mai putina apa, aproximativ 7,57 de litri de apa pe minut. Dar este important de reamintit ca orice om care prefera o baie in cada, in detrimentul unui dus intr-o cabina de dus, prefera sa se clateasca cu un dus rapid dupa ce a stat in apa din cada. Majoritatea nu se simt curati dupa timpul petrecut in aceeasi apa. Dusul rapid, pare, in ambele cazuri, solutia ideala. De aceea, investitia intr-o cabina de dus poate fi mult mai rezonabila in privinta costurilor. In plus, cabina de dus genereaza mai multa siguranta, in special pentru copii sau batrani.