Oricat de mult ti-ar placea ideea de a instala o cada in baie, trebuie sa gandesti practic: de cate ori pe saptamana vei folosi cada pentru bai relaxante? Daca iti propui sa o folosesti doar in anotimpul rece si atunci foarte rar, indreapta-ti atentia spre o cabina de dus, care este nu doar practica, civa conferi un aspect cu totul deosebit baii. In plus, in functie de dimensiunile pe care le vei alege pentru cada, te vei bucura de spatiul economisit folosindu-l in cu totul alt scop (spre exemplu pentru a monta o decoratiune, un corp de mobilier sau chiar un alt obiect sanitar). 

Stim ca sunt foarte multe modele de cabine de dus disponibile, asa ca alegerea poate fi destul de grea, insa important este sa te documentezi despre fiecare tip de cabina si sa hotarasti care este cea potrivita pentru tine. Din punctul nostru de vedere, o cabina de dus care se potriveste tuturor bailor, indiferent de dimensiune si de design este cea de tip walk-in. In continuare, iti vom prezenta motivele pentru care sa alegi o cabina de dus walk-in! 

1. Economisesti spatiu 

Nu doar vei economisi foarte mult spatiu, dar intreaga baie va avea un alt design si va parea ,,aerisita”. Peretii cabinei de dus de tip walk-in sunt montati de regula direct pe podea, ceea ce va face trecerea dintre baie si dus aproape insesizabila. Bineinteles, poti opta si pentru o cadita speciala, insa daca vrei o experienta deosebita, iti recomandam sa optezi pentru montarea direct pe pardoseala. 

2. Se curata mult mai usor 

Obiectele sanitare ar trebui sa fie usor de curatat si de igienizat, iar unele cabine de dus clasice chiar pot ridica probleme din punctul acesta de vedere. Cabinele de tip walk-in sunt foarte usor de intretinut, avand in vedere ca, in cele mai multe cazuri, sunt formate dintr-un singur perete de sticla si nu exista nici imbinari unde s-ar putea aduna bacterii sau calcar. Este suficient sa cureti cabina o data pe saptamana sau ori de cate ori iti doresti, cu o laveta si o solutie speciala de curatare. 

 


3. Sunt mult mai rezistente 

Deoarece nu sunt cabine clasice si nu au usi, nu exista riscul de uzura mecanica. Astfel, te vei putea bucura de o cabina walk-in multi ani, fara sa fie nevoie de schimbarea acesteia. In plus, daca alegi o cabina realizata din sticla tratata anti-calcar, nu va trebui sa iti faci griji nici in privinta aspectului. 

4. Se potrivesc in orice baie 

Indiferent de design-ul pentru care optezi in baie, nu va trebui sa iti faci griji, deoarece o cabina walk-in se potriveste oriunde. Ce-i drept, arata superb intr-o baie moderna sau una minimalista, insa da-i o sansa si, daca ai ales un design elegant sau vintage, iti garantam ca te va surprinde rezultatul final.

In incheiere, am vrea sa stim daca te-am convins sa alegi o cabina de dus walk-in!