Traim intr-o epoca in care suntem tot mai ocupati, mai grabiti, in care am vrea ca totul sa se intample ,,acum”. Timpul liber sau timpul alocat activitatilor casnice este din ce in ce mai putin, de aceea ajungem fie sa comandam mancare, fie sa cumparam semi-preparate. Iar de cele mai multe ori, aceste obiceiuri ne afecteaza sanatatea, silueta si bugetul lunar. Ce putem face pentru a evita aceste neplaceri? In primul rand, sa ne bucuram de evolutia tehnologica. Avem la dispozitie zeci de ustensile de bucatarie si aparate care prepara mancarea in locul nostru: doar adaugam ingredientele si apoi asteptam. In felul acesta, vom manca mult mai sanatos, vom economisi bani si timp, pe care il putem petrece alaturi de cei dragi. 

O bucatarie bine dotata ne va ajuta sa gatim in cel mai scurt timp. Spre exemplu, un frigider calitativ va pastra alimentele proaspete mai mult timp si astfel putem gati intr-o zi pentru toata saptamana fara sa ne fie teama ca se va altera mancarea. Micile detalii conteaza si ne usureaza sau ne incurca modul in care gatim. Spre exemplu, chiar chiuveta si bateria de bucatarie conteaza foarte mult in toata aceasta ecuatie. 

In multe situatii, ar fi foarte utile baterii bucatarie cu dus extractabil. Astfel, am economisi timp si nici nu ne-am mai enerva ca nu putem spala cum trebuie ce ne dorim. In continuare o sa va dam cateva argumente pentru a alege o baterie de bucatarie cu dus extractabil. 

 

  1. Putem spala orice colt al chiuvetei fara efort: chiuveta din bucatarie este locul unde se aduna cele mai multe bacterii in aceasta incapere. Asa ca, dupa fiecare utilizare, ar trebui curatata temeinic si dezinfectata macar o data pe saptamana (sau dupa ce a stat carne cruda in ea). Cateodata, avem nevoie de puterea unui jet de apa pentru a curata chiuveta si in colturile mai indepartate, iar o astfel de baterie ne este de ajutor. 

  2. Cu ajutorul dusului extractabil, putem umple recipiente sau cratite aflate pe blatul de bucatarie sau pe aragaz fara efort. Nu va mai trebui sa le puneti in chiuveta si apoi sa le ridicati. Este un mare avantaj pentru cei care nu pot ridica nimic din cauza problemelor de sanatate. 



  1. Ganditi-va ca vreti sa insistati cu jetul de apa intr-o anumita portiune a unei tavi. Nu va mai trebui sa faceti ,,scamatorii”. In plus, cand veti indeparta dusul extractabil, va ramane mai mult loc in chiuveta si in jurul ei si astfel veti putea spala mai usor chiar si cratitele inalte sau tavile. 

  2. Puteti spala fructe si legume mai eficient: asa cum stiti, inainte de consum, fructele si legumele trebuie spalate sub jet de apa. Un dus extractabil o sa va ajute sa le spalati mai eficient, pentru ca nu va mai trebui sa intoarceti fructele pe toate partile si sa riscati sa va alunece din maini. 


 

Mai sunt si alte argumente legate de utilitatea unei baterii de bucatarie cu dus extractabil, insa va lasam pe voi sa le descoperiti, daca veti alege sa montati una. Daca aveti deja o astfel de baterie, asteptam parerile voastre in legatura cu usurinta in utilizare!