Daca iti doresti o cabina de dus cu montaj direct pe pardoseala sau un dus de tip walk-in, vei fi nevoit sa operezi cateva modificari asupra baii. Mai exact, asupra pardoselii. In primul rand, stabileste inainte de a pune gresia locul unde va fi amplasata cabina. Pentru ca totul sa fie perfect si pentru ca apa sa se scurga fara probleme, va trebui amenajata o mica panta si montata o rigola dus. Probabil ai mai auzit de persoane care au cabine de dus de acest fel, insa apa nu se scurge efecient. Fie nu au ales rigola potrivita si are un debit de scurgere prea mic, fie nu s-a tinut cont de panta ce ar trebui sa existe. 

 

Pentru a te ajuta, o sa iti prezentam cateva dintre produsele existente pe piata, care te vor ajuta sa iti construiesti baia visurilor tale. 

 

Daca esti in cautarea unei rigole de inox la un pret foarte bun, iti prezentam Deante Rigola de dus inox 70 cm. Pentru a facilita aerarea apei, aceasta este prevazuta cu orificii suplimentare in peretii veriticali ai carcasei de mascare. Sifonul acestei rigole are o inaltime de 90 mm si o capacitate de 50l/min, ceea ce o sa va asigure drenarea de care dusul are nevoie, pentru ca podeaua sa nu se inunde. 

 

 

In cazul in care iti doresti o rigola ce se poate monta si la perete, iti recomandam Kessel Linearis Compact Rigola dus completa, 55 cm. Este o rigola turnata (corpul de sifon fiind integrat), este prevazuta cu sita pentru par si clapeta Multistop, iar grila ornament din inox este reversibila: dupa ce este intoarsa, devine faiantabila. Este prevazuta cu o garda anti-miros reglabila (apa din garda 22 mm) si are iesire laterala. 

 

 

Daca vrei o rigola versatila, care poate fi montata la perete, la colt sau pe pardoseala, iti recomandam Viega Rigola de dus Advantix Vario, corp de baza H70 mm. Aceasta se monteaza rapid si este etansa, astfel incat nu veti avea probleme. Are un debit de scurgere de 0.55-0.6 litri/sec si are o caracteristica deosebita: se poate scurta arbitrar, astfel incat sa se obtina lungimea dorita fara prea mult efort din partea ta. 

 

 

O rigola cu un design deosebit este Vidima Rigola de dus cu model inox, 70 cm. O rigola nu trebuie sa fie doar functionala, ci sa arate si bine, asa ca un astfel de model iti va fi cu siguranta pe plac. Este realizata din inox, are un debit de preluare al apei de 30l/min si o inaltime necesara a sapei de 92 mm. Este usor de montat si se va integra perfect in orice baie, datorita design-ului sau. 

 

 

Si ultima propunere din aceasta lista este Geberit CleanLine20 Grila rigola 30-90 cm, inox mat/contur negru. Este o rigola ce imbina calitatea, eleganta si atentia la detalii. Grila acesteia poate fi ajustata in inaltime si inclinatie. Include o sita de par, un conector si doua piese ajustabile in lungime. Grosimea grilei este de 8 mm, iar lungimea rigolei este variabila: intre 30 si 90 cm. 

 

 

In incheiere, am vrea sa stim care dintre aceste rigole consideri ca ar fi mai potrivita pentru baia ta.